Beograd

Direktno.rs

21. 08. 2023. 13:54 11

SSP: Zašto se udžbenici dele pored kabineta gde se desio masakr?

Postavljamo pitanje Ani Brnabić, Slavici Đukić Dejanović, Aleksandru Šapiću, Nenadu Radiću, sekretaru za obrazovanje grada Beograda, v.d. direktorki osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Anđeli Petrović, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde koje prenosimo u celosti.

- Kako je moguće da se novi udžbenici za učenike škole "Vladislav Ribnikar" dele u kabinetu za matematiku koji se nalazi odmah do kabineta istorije gde se dogodio masakr?! Da li je normalno da roditelji i deca stoje u redu u hodniku gde su život izgubila deca i čuvar škole?
Na ovaj način ste priredili roditeljima i deci celu turu masakra, kao da nisu svi dovoljno istraumirani svim događajima i nasiljem. Na ovaj način ste još jednom roditeljima ubijene dece pokazali koliko malo marite za njihov bol. Taj deo škole i ulaz je trebalo da budu odavno zatvoreni i pretvoreni u memorijalni centar kako bi zauvek pamtili nastradalu decu - zaključuje se u saopštenju SSP-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati