Beograd

[ Izvor: Nova ekonomija ]

17. 08. 2023. 08:19 0

Građani opet ISPAŠTAJU zbog buke na gradilištima

Beogradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine raspisao je javnu nabavku za ažuriranje akustičnih zona Beograda, koje određuju koja količina buke je dozvoljena u pojedinačnim delovima grada. Prošlo zoniranje urađeno je krajem 2021. godine, ali je sada zone potrebno prilagoditi planovima izgradnje - koji su u međuvremenu usvojeni ili koji će se nadalje donositi.

Procenjena vrednost tendera je 22,5 miliona dinara (192.000 evra). Na tu sumu bi gradska uprava trebalo da potpiše okvirni sporazum na tri godine na osnovu koga bi sklapala ugovore o ažuriranju akustičnih zona, kada za to bude bilo potrebe. Ugovori se u ovakvim slučajevima potpisuju do utroška sredstava.

Odluku o određivanju akustičnih zona na teritoriji Beograda donela je Skupština grada u decembru 2021. godine, odgovaraju iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine za Novu ekonomiju.

Tada su određene akustične zone u glavnom gradu i od tada nisu ažurirane.

- Shodno tome, Akustične zone Beograda neophodno je ažurirati, kako bi se izvršilo usklađivanje sa izmenama i dopunama u važećim prostornim i urbanističkim planovima - piše u pisanom odgovoru.

Dodaje se da će se ažuriranje izvršiti u skladu sa svim planovima detaljne regulacije "kojima je izmenjena namena data planom generalne regulacije od dana donošenja akustičnih zona do sada, i buduće".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati