Beograd

[ Izvor: Vreme ]

21. 06. 2023. 06:55 13

Šapić postavlja direktore i nikog ni za šta ne pita

Na sednici Skupštine grada Beograda izglasani su novi direktori nekoliko ustanova kulture. Novi direktor Kulturnog centra Beograda biće Vuk Veličković, direktorka Malog pozorišta "Duško Radović" Bojana Karajović, Pozorišta "Boško Buha" Maša Mihailović, Doma omladine Beograda Andrija Bojanić i Pozorišta "Puž" Marko Stojanović.

Izglasani su po kratkom postupku, bez rasprave, što su predstavnici opozicionih stranaka u Gradskoj skupštini zamerili gradonačelniku Aleksandru Šapiću.

- Svi ti ljudi koji se predlažu su kadrovska rešenja vladajuće većine i mi snosimo odgovornost za njih. Ne znam zbog čega bismo vas koji ne snosite nikakvu odgovornost bilo šta pitali za ljude za koje mi snosimo odgovornost - rekao je Šapić.

Gradonačelnik je takođe ocenio i da bi svi direktori "zauvek" trebalo da budu u v. d. stanju, jer se kao direktori izabrani na pet godina "malo zaborave zašto su došli na tu poziciju".

- Da se ja pitam, držao bih ih u stanju u kojem smo svi mi ovde. Nas ovde, u datom momentu skupštinska većina može da smeni, a zašto bi direktor ili bilo ko drugi bio u drugačijem položaju, a ima izuzetno veliku odgovornost, posebno ako je na čelu nekog javnog preduzeća? - rekao je Šapić.

Aleksandar Ilić, dosadašnji direktor Kulturnog centra Beograda, kaže za portal "Vremena“ da je znao da će Skupština grada izglasati Vuka Veličkovića.

- Ja se nisam javio na konkurs, a on jeste. Proveo sam četiri godine u Kulturnom centru, ostvario lepe rezultate i treba kormilo da prepustim nekom drugom, pogotovo što bih hteo da se više posvetim svom pozivu, koreografiji i režiji. Mislim da je to časna odluka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati