Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

16. 03. 2023. 16:26 6

"Vi ste nelegalni": Protest ispred Šapićeve vile

Oko stotinak vlasnika splavova na Savskom keju koji nisu prošli licitaciju za zakup mesta okupilo se ispred vile gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića. Najavili su da je ovo tek početak, te da će se i u petak sastati ispred Skupštine grada "u mnogo većem broju".

Kako se navodi, građanima se pridružuje još ljudi koji stižu u koloni vozila.

Na licu mesta je i jedna policijska patrola.

- Pošto ne postoji drugi način, moramo ovako da dopremo do gradonačelnika. Prevršilo je meru što mesecima obmanjuje javnost da su splavari nelegalni. Vi ste, gradonačelniče, nelegalni, a ne mi. Želimo da se ukine Odluka o ozakonjenu objekata, ne može da bude toliko bahat da on gradi nezakonito, a da tvrdi da to rade ovi ljudi. Oni nisu krivi, grad Beograd nije izdao nijedno rešenje već godinama unazad - kaže članica pravnog tima vlasnika splavova Vesna Josić, koja navodi da će se u petak ispred Skupštine Beograda okupiti svi oni koji "imaju problem sa gradskom upravom".

Dodaje da 850.000 evra grad namerava da firmi koja će da uklanja splavove.

- Da pokušamo da objedinimo sve ljude koji imaju problem s gradskom vlašću… One sa Zoo vrtom, Adom safari, rušenjem lokala u Bloku 70, neka se pojave, dajte da se ujedinimo, da se ovaj čovek zaustavi - kaže Josić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati