Beograd

Direktno

15. 03. 2023. 14:44 3

"Šapić krije probleme preko novog servisnog centra"

Najnoviji potez gradonačelnika Šapića kojim je ukinuo Tviter nalog Beokom servisa za prijavljivanje komunalnih problema građana, predstavlja korak unazad u transparentnosti rada gradske uprave - saopštio je beorgadski odbor pokreta Srbija centar - SRCE, čije saopštenje u celosti objavljujemo.

"Do sada stanovnici Beograda mogli su da prijave ovim putem komunalne probleme, kao i da ih dokumentuju i da uživo registruju otklanjanje ili neotklanjanje problema i sve ovo je bilo javno dostupno i vidljivo svima.Umesto toga Šapić je doneo odluku da građani isključivo telefonskim putem preko novog servisnog centra prijavljuju probleme. Na ovakav način, većina građana neće moći da ima jasnu sliku i informaciju "u tzv. realnom vremenu" koji je problem prijavljen niti kada će biti rešen, jer sistem ne omogućava nikakvu transparentnost, javnost, niti garantuje pravovremenu reakciju nadležnih.Sve će ostati u zatvorenom krugu komunalnih info-službi, koje će tobože, svojim 24-satnim radom vršiti prijem problema. Građani će na ovaj način biti uskraćeni za važne informacije, a gradska vlast će se hvaliti brzim rešavanjem prijavljenih komunalnih problema u Gradu.SRCE Beograd smatra da je Beograđanima potrebna stručna i efikasna gradska vlast koja neguje javnost u radu, a ne gradonačelnik koji poput Šapića, ne samo da ne rešava probleme, već ovakvim potezima cenzure samo pokušava da smanji njihovu vidljivost - zaključuje se u saopštenju beogradskog odbora pokreta Srbija centar - SRCE.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati