Beograd

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

12. 03. 2023. 16:41 25

Odjeci izjave o Romima: "Šapić nas sve uvredio"

Nataša Tasić Knežević je operska pevačica, narodna poslanica SNS i borkinja za prava Roma, a kako kaže, ceo njen život kao Romkinje u prestonici Srbije može da stane u jednu rečenicu: "Beograde, volim te". Komentarišući izjavu gradonačelnika Aleksandra Šapića o tome da je integracija Roma nemoguća ukoliko oni to ne žele, Tasić Knežević kaže da je on na taj način "uvredio ovaj grad i sve koji u njemu žive".

Prema njenim rečima, kao neko ko je došao iz najsiromašnijeg dela društva i socijalnog staleža, ona i dalje voli život u Beogradu. Čak i kada "hoće da spomenik Stefanu Nemanji prebace u Marinkovu Baru, jer tamo pripada".

- Volim te čak i onda kada se usude da dele Beograđane na podobne i nepodobne, na siromašne i elitu, na Rome i Nerome. Volim te i onda kada kažu da mi krademo i lažemo i napadamo slučajne prolaznike, volim te i kada nam govore da smo beli medvedi i da su sva prava naša iako smo obespravljeni na milion načina, volim te i onda kada se okreće glava od nas i prave se da ne vide ruke koje grle ceo svet. Volim te, Beograde, i onda kada nas optužuju da kidamo parkete i palimo vatru i da prodajemo stanove koje smo dobili od socijale - napisala je Tasić Knežević u blogu.

Prema njenim rečima, zna da je Beograd grad koji će zauvek biti otvoren za sve, jer je u najteža vremena "priglio znane i neznane i nije nikada delio ljude".

- Volim te i kada kažu da te prljamo i pravimo deponije, jer znam da si čist k’o suza i da imaš srce lava. Voleću te zauvek, Beograde, a Vama, gospodine Šapiću, želim da kažem da mi je žao što ste ikada izgovorili sve ovo jer ste uvredili ovaj grad i sve nas koje živimo u njemu - zaključuje Tasić Knežević.

Podsećamo, Aleksandar Šapić rekao je da Rome treba integrisati u društvo "kako bi živeli normalan život i na taj način povećali i svoju, ali i bezbednost sugrađana koji žive u njihovoj blizini", ali da je to nemoguće "ukoliko oni sami to ne žele". Dodao je i da se romske porodice "ne zadržavaju u stanovima koji im se obezbede", već da "počupaju stolariju i sanitarije, prodaju sve što može da se proda, prave probleme svojim komšijama i na kraju se ponovo vraćaju u svoja nehigijenska naselja".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati