Beograd

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

29. 11. 2022. 15:49 3

Šapić nije došao: Na Skupštini o njegovoj smeni

Mila Popović, šef opozicione odborničke grupe Ujedinjeni, pozvala je odbornike vladajuće većine SNS-SPS u Skupštini Beograda da podrže smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića, poručivši im da je to lična, a ne politička odluka. Da li mislite da onaj koji krši zakone, može da bude gradonačelnik, poručila je Popović.

Na početku sednice Skupštine grada, sazvane na zahtev dela opozicije koja traži smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića, predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević je konstatovao da odbornička grupa Zavetnici više ne postoji.Potvrđen je mandat novoj odbornici Mileni Šegan, koja je pristupila grupi SNS. Gradonačelnik se smenjuje na isti način, na koji se i bira, rekao je Nikodijević, povodom osporavanja Poslovnika, odnosno da se rasprava o smeni gradonačelnika Aleksandra Šapića objedinjuje sa drugim predlozima o kojima je opozicija tražila da se rasrpavlja.

Nikodijević je pročitao deo Poslovnika o izboru i smenjivanju gradonačelnika, u kome između ostalog piše, da ako se taj predlog ne usvoji, ne može šest meseci ponovo biti na dnevnom redu.

Šapić ne prisustvuje sednici. Odbornici opozicije predložili su da se razmatra i zaključak kojim se Sekretarijat za zaštitu životne sredine obavezuje da podnese izveštaj o dosadašnjoj realizaciji Plana kvaliteta vazduha.Na dnevnom redu je i Predlog zaključaka kojim se nekoliko gradskih sekretarijata obavezuju da sačine odluku o izradi stambene strategije za društveno odgovorno stanovanje u periodu 2023 – 2033, a odlučivaće se i o Predlogu zaključka da se Sekretarijat za energetiku obavezuju da se sačini odluka o umanjenju računa za period kada nije bilo grejanja.

Mila Popović, iz SSP, rekla je da je jasno da je Šapić, bez ijednog papira, izgradio kuću. Ona je dodala da je Šapić, posle pisanja BIRN-a o njegovom nelegalnom objektu, podneo zahtev za izradu fasade.

- Kako postoje dokazi da je gospodin Šapić krivično delo, jasno je da je nedostojan funkcije gradonačelnika. Beograđani su žrtve investitora, bahate i divlje gradnje. Imam poruku i za vas, sve odbornike ovde - razmislite dobro šta radite ovde.. Da li vam je važan nametnuti gradonačelnik, čiji se staž u vašoj stranci meri mesecima, ili zakon? Ako izaberete da podržite čoveka koji krši zakon samo po tome će vas pamtiti - rekla je ona.

Šapić je na kraju ipak ostao na čelu Beograda, a za njegovu smenu tajnim glasanjem glasalo je 44 odbornika od ukupno 110 odbornika koliko ima gradska skupština.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati