Beograd

[ Izvor: Mediji ]

27. 11. 2022. 10:07 15

Beograd među najzagađenijim gradovima na svetu!

Prema podacima sajta Ervižual, Beograd se ovog jutra nalazi u vrhu liste najzagađenijih velikih gradova na svetu. Prema najavama meteorologa, uskoro stiže košava koja će očistiti vazduh u prestonici.

Kvalitet vazduha ovog jutra u Beogradu je zagađen, pokazuju podaci Beoeka. Najzagađeniji vazduh udiše se na Banovom brdu, Stojčinom brdu, Ovči i Velikim Crljenima.

Kada je reč o stepenu zagađenosti najvećih gradova na svetu, Beograd je u 8.25 zauzimao četvrtu poziciju sa indeksom zagađenosti 170. Ispred naše prestonice su samo Sarajevo, Delhi i Lahore.

Glavni zagađivač u Beogradu su PM 2,5 čestice, a njihova koncentracija je čak 18,4 puta veća od granice koju Svetska zdravstvena organizacija preporučuje.

Međutim, ovog jutra Beograd nije i najzagađeniji grad u Srbiji. Od njega su zagađeniji Leskovac (185), Čačak (178) i Novi Sad (176). Vazduh je zagađen i u Užicu, Valjevu i Pančevu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati