Beograd

Direktno.rs

31. 10. 2022. 11:08 4

Jovanović: Gradski urbanista protiv Novog Beograda

Plan detaljne regulacije za prostor nekadašnjih fabrika IMT i FMO, koji je predstavio i promoviše gradski urbanista, predstavlja glogov kolac za Novi Beograd, koji je već sad na granici opterećenosti saobraćajne i druge infrastrukture - izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

- U situaciji kada Novi Beograd pati od saobraćajnih gužvi, zagađenja, manjka javnih ustanova i parking mesta, kao i manjka mostova preko Save, dizati novo naselje od 15 hiljada stanovnika na jedinom slobodnom delu na kome se može izgraditi nešto značajno, dovešće do kolapsa i paralize ove trenutno najdinamičnije opštine u Srbiji - dodao je Jovanović.

- Povećanjem bruto razvijene građevinske površine sa 6 hiljada na preko 150 hiljada kvadrata, bez ijedne nove saobraćajnice, zagušiće se ulice Omladinskih brigada, Tošin bunar i Jurija Gagarina. U međuvremenu je Novi Beograd isključen sa prioriteta za gradnju metroa, a već 11 godina nema ni početka radova na novim mostovima za povezivanje sa starim gradskim jezgrom - upozorio je direktor CLS-a.

- Beograd treba da ulaže u saobraćajnu, komunalnu i socijalnu infrastrukturu, kao i da gradi nova planska naselja koja će biti povezana na nju, a ne da pretrpava postojeća - zaključio je Nikola Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati