Beograd

Direktno.rs

13. 10. 2022. 17:22 8

Zašto Šapić može da dobije struju, a bolesni dečak NE?

Ono što je dovoljeno za vlast, nije za obične ljude. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da je Aleksandru Šapiću, gradonačelniku Beograda, Opština nezakonito legalizovala negelano događeni objekat, iako nisu ispunjeni zakonski uslovi, dok obični ljudi, koji ne mogu da legalizuju objekte, muče muku.

Tome u prilog svedoči i teška situacija u kojoj se nalazi porodica Ognjena Jerkovića (5) iz Grocke, a koji vodi životnu bitku. Putem fondacije "Humanost bez granica" skuplja se pomoć za lečenje Ognjena, koji je po rođenju doktorki je Ognjen ispao iz ruku i pao na pod. Tom prilikom je zadobio naprsnuće pluća, pukla mu je plućna maramica, desna ruka mu je polomljena na tri mesta i povređen mu je grkljan prilikom intubacije.

Tri meseca nakon toga je proveo na respiratoru, da bi se sa 19 meseci, pored postojećih problema, pojavili i epileptični napadi. Prohodao je sa dve godine, progovorio sa četiri, međutim kako vreme prolazi, tako mu se stanje, nažalost, pogoršava.

I kao da to nije dovoljna muka za porodicu Jerković, pojavila se i nova. Naime, zbog toga što ne mogu da legalizuju kuću, Ognjenova porodica živi u objektu bez električne energije, budući da im nadležni ne dozvoljavaju priključak na elektromrežu.

Zbog tog problema Ognjen mora gotovo svakodnevno da ide u komšiluk da bi mogao da koristi medicinske aparate, koji rade iskljućivo na struju.

I, eto, dok je gradonačleniku Beograda Aleksandru Šapiću očigledno sve dozvoljeno, običnim ljudima nije, pa moraju da se dovijaju kako bi se borili za život mališana. Mališana koji je prešao iz Šapićeve fondacije "Budi human" u fondaciju "Humanost bez granica".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati