Beograd

M. Z.

28. 09. 2022. 11:08 14

Besni radnici Šapića dočekali zvižducima (VIDEO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić došao je na ideju da osnuje dva nova gradska preduzeća, koja će biti zadužena za naplatu karata u prevozu i održavanje parkova, iako takva preduzeća već postoje. Izazvalo je to bes radnika, koji su protestovali ispred Gradske skupštine i koji su prvog čoveka prestonice dočekali zvižducima.

Ove srede se održava sednica Skupštine grada Beograda, na kojoj će teme biti rebalans budžeta, ali i osnivanje novih preduzeća, koja će nositi imena: JKP za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu "Naplata prevozne usluge Beograd" i JKP za upravljanje parkovima "Beogradski park".

Stigla je osuda ove odluke od opozicije, ali i radnika preduzeća koji su se već bavili tim pitanjima u Beogradu, pa je ispred Skupštine grada Beograda organizovan protest. I na njemu se jasno videlo šta radnici GSP-a, Vodovoda i Elektrana misle o Aleksandru Šapiću.

Naime, kada je gradonačelnik Beograda ulazio u Gradsku skupštinu, začula se salva zvižduka, kao i povici "Ua".

Inače, nezadovoljni radnici su ispred Skupštine nešto ranije istakli da nije pošteno osnivanje novih preduzeća, te da im neko "uzima posao".

- Posle sedam godina zamro je socijalni dijalog, uništio ga je gradonačelnik Aleksandar Šapić. Brzo se zaboravljaju stvari u ovoj zemlji. Kad je bilo potrebno u Obrenovcu da se radi, radili smo dan i noć, a sada nas zaboravljaju. Nismo mi mala deca. Ne daj Bože, da se ponovi onaj Obrenovac, ali da li se neko zapitao da li smo isplaćeni, da li nam je plaćen prekovremeni rad. Sutra će nam ovako uzeti parking i vodovod, nije ovo ničija prćija - rekao je Milan Panić iz Vodovoda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati