Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Beograd

Direktno.rs

19. 09. 2022. 10:24 11

Obradović: Ovim grupacijama besplatan javni prevoz

Učenici srednjih škola, studenti, ratni vojni i civilni invalidi rata sa invalidnosti od 20% do 40%, trajno nesposobna lica za rad, lica na dijalizi i lica sa lakom duševnom zaostalošću moraju da imaju besplatan javni prevoz - izjavio je prof. dr Vladimir Obradović, odbornik u Skupštini Beograda, odbornička grupa „Ujedinjeni“ (SSP-PSG-PREKORET-SLOGA) koji je rekao da je ova odbornička grupa danas predala predlog za izmenu Odluke o javnom linijskom prevozu na teritoriji Beograda.

- Odbornička grupa "Ujedinjeni" (SSP-PSG-PREKORET-SLOGA) zalagaće se za obezbeđivanje besplatnog prevoza za ove kategorije građana - naveo je prof. dr Obradović.
- Na ovaj način, osim što bi navedena lica imala očigledne pozitivne finansijske efekte, ostvario bi se pozitivan uticaj na životnu sredinu, jer bi se povećao broj korisnika javnog prevoza. To se prvenstveno odnosi na učenike srednjih škola i studente. Ova praksa je uspešno primenjena u nekim evropskim gradovima - podvukao je Obradović.

Zaključio je da ovakva politika neće dovesti do bitnog finansijskog udara na javne prevoznike, jer je broj izdatih pretplatnih karata u prethodnoj godini mali. Za kategorije ratnih vojnih i civilnih invalida rata sa invalidnosti od 20% - 40%, trajno nesposobnih lica za rad, lica na dijalizi i lica sa lakom duševnom zaostalošću, broj izdatih pretplatnih karata je ukupno 288.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Objašnjenje

Zoran Živković [28.09.2022.]
Anketa

Ko je trenutno najbolji srpski fudbaler?

Rezultati

Video dana

Vadite me odavde!