Beograd

Direktno.rs

19. 09. 2022. 10:24 11

Obradović: Ovim grupacijama besplatan javni prevoz

Učenici srednjih škola, studenti, ratni vojni i civilni invalidi rata sa invalidnosti od 20% do 40%, trajno nesposobna lica za rad, lica na dijalizi i lica sa lakom duševnom zaostalošću moraju da imaju besplatan javni prevoz - izjavio je prof. dr Vladimir Obradović, odbornik u Skupštini Beograda, odbornička grupa „Ujedinjeni“ (SSP-PSG-PREKORET-SLOGA) koji je rekao da je ova odbornička grupa danas predala predlog za izmenu Odluke o javnom linijskom prevozu na teritoriji Beograda.

- Odbornička grupa "Ujedinjeni" (SSP-PSG-PREKORET-SLOGA) zalagaće se za obezbeđivanje besplatnog prevoza za ove kategorije građana - naveo je prof. dr Obradović.
- Na ovaj način, osim što bi navedena lica imala očigledne pozitivne finansijske efekte, ostvario bi se pozitivan uticaj na životnu sredinu, jer bi se povećao broj korisnika javnog prevoza. To se prvenstveno odnosi na učenike srednjih škola i studente. Ova praksa je uspešno primenjena u nekim evropskim gradovima - podvukao je Obradović.

Zaključio je da ovakva politika neće dovesti do bitnog finansijskog udara na javne prevoznike, jer je broj izdatih pretplatnih karata u prethodnoj godini mali. Za kategorije ratnih vojnih i civilnih invalida rata sa invalidnosti od 20% - 40%, trajno nesposobnih lica za rad, lica na dijalizi i lica sa lakom duševnom zaostalošću, broj izdatih pretplatnih karata je ukupno 288.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati