Beograd

Direktno.rs

02. 07. 2022. 09:41 0

Ujedinjeni: GSP umesto žila kucavica - rak rana

Odbornička grupa “Ujedinjeni” (SSP-PSG-PREOKRET-SLOGA) u Skupštini grada Beograda zahteva od gradonačelnika Aleksandra Šapića i uprave GSP-a da u najkraćem roku podnesu izveštaj Skupštini Beograda i svim gradskim odbornicima o stanju u GSP-u i jasan plan revitalizacije ove gradske žile kucavice - piše u saopštenju Odborničke grupe “Ujedinjeni” (SSP-PSG-PREOKRET-SLOGA).

Dalje se navodi:

Upozoravamo da dugovanje GSP-a dobavljačima od 5,6 milijardi dinara, od čega je samo 400 miliona dinara u okviru zakonskog roka, a 5,2 milijarde dinara na ime kašnjenja sa plaćanjem preko zakonskog roka preti da potpuno uruši rad najvažnijeg gradskog preduzeća za javni prevoz.

Enormno visoki dug, čije će kamate, nažalost, morati da otplaćaju Beograđani, odraz su decenijskog lošeg poslovanja i nestručnosti kadrova SNS predvođeni generalnim direktorom Radišom Momčilovićem i finansijskim direktorom Dejanom Krstovićem, koji moraju biti hitno smenjeni kako bi se u tom gradskom preduzeću sprečila i umanjila šteta koju svakodnevno svojom nestručnošću proizvode.
Podvlačimo da je GSP Beograd samo prethodne godine napustilo 335 radnika, da su za 10 godina kupovani samo turski i kineski autobusi i da je kupljeno 0 tramvaja i trolejbusa, što glavnog gradskog transportera i zaposlene gura ravno u propast, a Beograđanima život čini nemogućim.

Beograđani i Beograd zaslužuju moderan gradski prevoz, udobna i klimatizovana vozila, nasmejane vozače i zadovoljne putnike, što ova vlast sa trenutnim kadrovima i vrlo tesnom većinom u gradskoj vlasti neće moći da obezbedi građanima, zbog nesposobnosti, nestručnosti i međustranačkog kadriranja - piše na kraju saopštenja Odborničke grupe “Ujedinjeni” (SSP-PSG-PREOKRET-SLOGA).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati