Beograd

29. 06. 2022. 18:38 4

Građani se "kuvaju" u prevozu, a Vesić ih obmanjuje

"Dok se građani "kuvaju" u autobusima u kojima ne rade klime, Goran Vesić nastavlja da obmanjuje Beograđane sa netačnim brojem vozila koje je kupila naprednjačka vlast u odnosu na period 2008 - 2013. kada je gradonačelnik bio Dragan Đilas", navela je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Istina je da je u mandatu Dragana Đilasa, za duplo manje vremena, kupljeno 490 vozila za gradski prevoz. Autobusi koji su kupljeni tada su bili "Solaris" i "Ikarbus", koji su još uvek u odličnom stanju. Kupljeno je i 30 tramvaja i 83 trolejbusa, koji imaju rampu namenjenu osobama sa invaliditetom i roditeljima sa malom decom.

Pozivamo Gorana Vesića i njegovog naslednika Aleksandra Šapića da odgovore građanima na sledeća pitanja:

1. Zašto ste kupili 100 autobusa na gas koji stoje u garažama jer čekaju 2023. godinu jer nije završena izgradnja gasne stanice koja je data privatniku u više nego sumnjivom postupku?

2. Zašto ste umesto kupovine evropskih kupovali kineske i turske autobuse koji više ne rade nego što rade?

3. Zašto većina španskih tramvaja ne radi, a nekolicina je pretvorena u "donore" rezervnih delova?

4. Zašto ne pominjete 264 autobusa u koja ne može da se ugradi klima, jer su stari oko 20 godina i prešli su više od milion kilometara?

5. Zašto za devet godina niste kupili nijedan trolejbus i tramvaj?

Građani su svoj odgovor već dali. Njih 70.000 više je glasalo protiv gradske vlasti koju oličavaju Goran Vesić i Aleksandar Šapić", zaključila je Mila Popović, predsednica GrO Stranke slobode i pravde Beograd.

Svakodnevica

Zoran Živković [17.08.2022.]

Šta će košarkaši da urade na Evrobasketu?

Nevidljiva barijera