Beograd

[ Izvor: Danas ]

17. 06. 2022. 09:56 6

Ugledala sam Brnabić - pomislih ona je gradonačelnica

Kad sam ugledala Anu Brnabić na televizijskom ekranu, u tom trenutku bez tona, onako ozarenu i očaranu, pomislih kako rusvaj dolazi do vrhunca, pogrešno zaključivši da je ona odabrana za gradonačelnicu, komentariše profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić konferenciju za novinare nakon sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj je odlučeno da će predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić biti kandidat ove partije za gradonačelnika.

Međutim, dodaje sagovornica "Danasa", Aleksandar Šapić je kandidat za novog gradskog poglavara.

"Iako Brnabić reče da je odabir kandidata za ovaj položaj bila centralna tačka dnevnog reda, o kandidatima za gradonačelnika i njegovu zamenicu, čuli smo samo imena. I ništa drugo, izuzev uzgredne nepreciznosti, zapravo neistine da su Beograđani većinski izabrali SNS. Nisu", napominje Vesna Rakić Vodinelić.

Prema njenim rečima, SNS je u koaliciji sa Socijalistikom partijom Srbije i "samo tako je mogao skrpiti tanku većinu".

"Da bi se nekako prešlo preko toga što se o kandidatu ne može reći ništa ili ništa dobro, premijerka tehničke Vlade uz pomoć ministra finansija se posvetila reklamiranju predsednikove najave "istorijskog povećanja penzija", što je bila centralna tema konferencije za medije. Uložili su u temu sve svoje udvoričke i marketinške snage, pominjali predsednika kad god je to imalo makar kakve daleke veze sa temom, ispevali odu radosne zahvalnosti penzionerima na njihovom trpeljivom odnosu prema onome što su nazvali reformama. Posle toga bila je "Zadruga". Bez penzionera", zaključuje Vesna Rakić Vodinelić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati