Beograd

Direktno.rs

04. 11. 2021. 16:12 28

Ko će biti kandidat SNS za gradonačelnika?

Bliže se izbori, a Srpska napredna stranka, za razliku od sigurnog predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, i dalje nije izabrala osobu koju će kandidovati za gradonačelnika Beograda. Nije naprednjacima lako, jer po svim istraživanjima i raspoloženju Beograđana, preti im odlazak u opoziciju u glavnom gradu, a kako Direktno.rs saznaje, za ovu funkciju postoje četiri kandidata.

Kako se bliži dan odluke, tako je sve više struja u SNS-u koje se zalažu za različite kandidate. Ovo i ne čudi, jer niko od ljudi koji su u opticaju da budu na čelu Beograda nema pravu snagu da spreči izborni debakl koji se naprednjacima sprema. SNS će, ipak, pokušati sa sledećim ljudima:

Aleksandar Šapić 

Vučićev novi najbolji ortak svakako je jedan od najverovatnijih kandidata, jer se za njega ne zalaže samo predsednik Srbije nego i njegov brat Andrej. Sivoj eminenciji SNS-a Šapić je idealan budući gradonačelnik, a zna se šta to znači.

Nakon opasnog kritičara naprednjaka, predsednik opštine Novi Beograd promenio je ploču, te je SPAS ušao u otvorenu koaliciju sa SNS. Ovim potezom postao je jedan od Vučićevih omiljenih kandidata koji bi smenio trenutno nepostojećeg gradonačelnika, poznatog jedino po gradnji kućica za vrapce.

Šapić je brzo prihvatio bahatu naprednjačku retoriku, te je nakon pretnji novinarima i veličanja predsednika Vučića, postao najpoželjniji izbor.

Goran Vesić

Neće lako biti Šapiću narednih nekoliko meseci, jer se na ovu poziciju nameračio i večiti zamenik Goran Vesić, koji se neće predati bez borbe. Voleo bi Vesić da svoju poziciju unapredi i konačno postane večiti gradonačelnik, pa je zbog svojih ambicija izvukao nekoliko marketinških trikova iz rukava.

Nabavio je pokretnu kancelariju i sada putuje po beogradskim opštinama pomažući istim onim građanima koje je godinama zapostavljao. Sprema palačinke u šatou, sluša probleme, popravlja rupe na putevima, deli svoju knjigu sa autogramima - može se reći da je Vesić spreman na sve da dobije ovu bitku. Samo da svojim kombijem ne odluta dalje od prestonice, jer ga zbog njegovih poteza ne podnose i dalje od Beograda.

Marija Zdravković

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković visoko je kotirana u SNS-u, te je tako bila naprednjački nosilac liste za Novi Beograd na prethodnim izborima. Osim što je članica stranke, Zdravković je među svojim zaposlenima poznata po svom bahatom i osionom ponašanju, te je idealan kandidat za gradonačelnicu.

Njene kolege medicinari žalili su se našoj redakciji da ih je Zdravković zanemarila tokom pandemije koronavirusa, jer je reakcija direktorke izostala kada su radnici počeli da se zaražavaju virusom.

- I pored činjenice da je prvi pacijent sa Covid-19 u KBC "Bežanijska kosa" dijagnostifikovan još 29. marta, na odeljenju Endokrinologije, te što se u narednih nedelju dana zarazilo skoro 30 lekara, sestara i tehničara, Marija Zdravković nije preduzela apsolutno ništa... Pojedini pacijenti leče se u komforu apartmana od 40 kvadrata sa kupatilom, toaletom i klimom, ličnim doktorima i sestrama, a u isto vreme doktori i sestre te iste bolnice bore se za svoj život u bolnici u Pančevu ili ko zna gde - rekli su besni radnici.

Tatjana Ažić Vukičević

Još jedna potencijalna kandidatkinja za gradonačelnicu Beograda je i doktorka Tatjana Adžić koja je u žižu javnosti dospela sa početkom pandemije koronavirusa kada je imenovana za direktorku kovid bolnice Batajnica.

Vučić bi mogao da igra na kartu "uspešne borbe sa pandemijom" i nove bolnice, ali doktorka Adžić imala je neke neetičke ispade koje je osudio ogroman broj građana. Tako je nedavno izjavila pred kamerama da je "fascinira strah u očima pacijenata" koji inače u Batajnici leže zbog teškog zdravstvenog stanja.

Kako bilo, naprednjaci imaju još samo nekoliko meseci da razmisle koga će kandidovati za prvog čoveka Beograda. Izbor im, kao što se može videti, nije lak što zbog samih kandidata, što zbog njihove sposobnosti da uvek ispliva neko novi.  

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati