Beograd

Direktno.rs

26. 10. 2021. 17:00 5

Građani ogorčeni: Dve godine živimo u blatu i mraku!

Stanari ulice Jovana Belića 2 u zvezdarskom naselju Veliki Mokri Lug muku muče već dve godine jer ulica nema asfalt i uličnu rasvetu, pa je prema rečima stanara, teško prohodna kada je vlažno vreme i često se zbog blata zaglave automobili, kao i kamioni JKP Beograd.

Kako navode stanari koji su nam se obratili, situacija ništa nije bolja ni leti od prašine koja dolazi od zemljanog puta i zapuštenosti vegetativnih delova parcela. Ovaj zemljani put vodi do dve stambene zgrade u kojima ima ukupno 94 stana, u kojima većinom žive mladi bračni parovi sa malom decom.

Pošto ulica nema rasvetu roditelji su primorani da odvode i čekaju decu iz škole koja su u strahu da prođu kroz mrak, jer se kako kažu, u obližnjem šumarku skupljaju narkomani i ostala sumljiva lica. Jedan od komšija koji ima dete uzrasta 10 godina mora izlaziti svaki dan ranije sa posla da bi dete sačekao ili dete čeka na okretnici dok roditelji ne stignu, jer kroz mrak samo ne sme. 


Na razna obraćanja upravnika zgrade nadležnim organima dobijali bi odgovore da oni nisu zaduženi za taj deo i upućivali na druge, koji bi dali indentičan odgovor.

Investitori su se ogradili da stanari imaju pristupni put koji je asfaltiran od pravca Cvetanove Ćuprije što je, kako navode stanari tačno, ali je taj deo ulice veoma strm i uzak, pa kamion JKP ne može nikako proći. Zimi zbog strmine i ugla ulice pod 90 stepeni tamo, kako kažu, nije moguće proći ni peške, a kamoli kolima.
Stanari Jovana Belića navode da ni dve godine od njihovog useljavanja u stanove situacija nije promenjena, te da su zbog toga ogorčeni i spremni da blokiraju okretnicu linija 18 i 29 kao i ulicu Cvetanova Ćuprija koja vodi ka naselju Veliki Mokri Lug. I dalje se nadaju, kako kažu, da će se izboriti da u 21. veku dobiju uličnu rasvetu i asfalt, te da će pred njih neko izaći sa razumnim i u dogledno vreme ostvarljivim rešenjem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati