Beograd

Direktno.rs

23. 09. 2021. 19:38 4

Ako vam je hladno, snađite se: Kad počinje grejanje u BG?

Ako vam je danas i juče bilo hladno u stanovima, snađite se! Sezona grejanja u Beogradu počinje 15. oktobra, a "Beogradske elektrane" su objavile kako će od 1. do 10. oktobra obavljati funkcionalne probe za grejnu sezonu.

Ko jutros nije uključio klimu ili grejanje na struju, taj se smrzavao. A kako metereolozi najavlju lošije vreme sledeće nedelje, tako će biti opet jer tek od 1. oktobra možete se nadati toplijem stanu ili radnom prostoru, ako se grejete preko sistema "Beogradskih elektrana".

Funkcionalne probe (od 1. do 10. oktobra) podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedo proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i pojedinih grejnih instalacija.

Kada je reč o početku grejne sezone, od 15. oktobra Beograđanima će biti topli radijatori, sve do 15. aprila 2022. godine. Bar je tako planirano.

Svi poremećaji i problemi koji se javljaju na sistemu daljinskog grejanja prijavljuju se neprekidno 24 sata u toku cele godine. Reklamacije građana na kvalitet isporučene toplotne energije primaju se na broj telefona 011/ 2093-011, dok korisnici curenja vode iz instalacija mogu da prijave na 011/2093-100.

Shodno Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, o održavanju kućnih grejnih instalacija stara se vlasnik objekta, odnosno organ upravljanja stambenom zgradom. Radovi na pripremama kućnih grejnih instalacija za grejnu sezonu moraju biti završeni do 30. septembra tekuće godine, piše na sajtu "BG elektrana".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati