Beograd

Direktno.rs

09. 09. 2021. 16:02 7

Firma predsednika opštine Grocka u stečaju, duguje 6,7 miliona evra!

Predsednik opštine Grocka izgleda nije ništa uspešniji preduzetnik nego što je to slučaj sa političkom funkcijom, te je tako preduzeće u vlasništvu Dragana Pantelića otišlo u stečaj sa dugom od gotovo 6,7 miliona evra!

Pantelić je, naime, vlasnik privrednog društva za proizvodnju i promet voća i povrća "PDM AGRO-FRUIT", ali ovo preduzeće je od danas u stečaju, jer firma duguje 784.906.072 dinara.

- Po rešenju Privrednog suda u Beogradu pokreće se prethodni postupak za ispitivanje ispunjenosti uslova za otvaranje postupka stečaja firme predsednika Opštine Grocka, Dragana Pantelića koja je u blokadi u iznosu od 784.906.072,61 dinara, tj. skoro 6.700.000 € - navode iz Stranke slobode i pravde Grocka.

Preduzeće je osnovano u aprilu 2008. godine, a od tada je imalo višemilionske uloge, kako do Dragana, tako i od Milana Pantelića. Međutim, danas je firma upisana u Registar privrednih subjekata prema rešenju Privrednog suda u Beogradu.

- Određuju se mere obezbeđenja radi sprečavanja promene finansijskog i imovinskog položaja dužnika i to: - zabranu određivanja i sprovođenja izvršenja ili pokretanja postupka vansudskog namirenja prema stečajnom dužniku, - zabranu organizaciji koja sprovodi prinudnu naplatu da sprovodi naloge za prinudnu naplatu sa račnuna stečajnog dužnika - navodi se na sajtu Agencije za privredne registre.

Opština Grocka inače je poznata kao jedno od snažnih uporišta Srpske napredne stranke, a opštinska vlast svako malo ima skandalozne ispade. Tako je nedavno otkriveno da Grocka za čak 59 savetnika iz budžeta izdvaja preko 56 miliona dinara.

Pojavile su se i informacije da je jedna od savetnica i novinarka Pinka Gordana Uzelac, koja je ujedno i miljenica predsednika Vučića. Ona za ove usluge u opštini, kako se iz dokumentacije vidi, prima 1.000 evra mesečno.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati