Beograd

Direktno.rs

22. 07. 2021. 18:10 8

"Muče krave na imanju Al Dahre! Kakvo mleko pijemo?" (VIDEO)

Danas smo ispred beogradskog giganta, nečeg što je krasilo bivšu Jugoslaviju, nešto čime smo se najviše ponosili, a to su upravo krave PKB-a. Al Dahra je kupila PKB i krave koje su ovde kod njih u dvorištu, njihovim štalama i imanju, one su danas ugrožene. Danas te krave ne mogu da se pomere, ne mogu da vrše nuždu, zapravo one su blokirane, jer su apsolutno iskorišćene, četiri muže dnevno se nad njima vrše, ne daje se dovoljno hrane i krave su apsolutno iznemogle, istakao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović, ispred zgrade kompanije Al Dahra koja je kupila nekadašnji PKB.

 

- Imamo situaciju da ponekad 30 krava dnevno bude uklonjeno ovde ispred bivšeg PKB-a. Nešto ide na klanje, nešto uginjava i tu dolazimo do jednog strašnog podatka - da se to dešava u Srbiji. Građani Srbije vole životinje i ovo se nikad nije dešavalo u Srbiji, da se tako velika farma koliko nehumano ponaša prema tim kravama i da danas imamo snimke koju smo pustili svima u medijima, videli ste kakvo je stanje. Imamo i drugih snimaka, ali o tome ćemo kasnije, prvo da vidimo šta će reakciju, šta će da urade - kazao je on.

Bulatović je istakao da je ovako ponašanje Al Dahre prema životinjama nedopustivo i upitao kakvo mleko piju deca u Srbiji.

- Želim da vam kažem da ovo nehumano ponašanje sa životinjama, ovog puta sa kravama je nešto što je nedopustivo. Zahtevamo da odmah prestane taj odnos prema životinjama ovde, da se odmah promeni čitav taj niz stavova koji imaju prema njima, da moraju da budu hranjene, napojene, da se smanji muža dok se one ne oporave. I onda pitanje nakon toga ide: Kakvo daju mleko krave koje se tako forsiraju? Ja pitam sada: Kakvo mleko piju deca u Srbiji i građani Srbije? Kakvo to mleko mi pijemo? - upitao je on.

Potpredsednik SSP-a pozvao je nadležne da provere situaciju u kompaniji Al Dahra.

- Al Dahra kaže da je najveći proizvođač mleka u Srbiji. Tražimo od nadležnih institucija da provere kakvo je to mleko. Tražimo da dođu ovde da vide u kakvom su stanju te krave. I nakon ove konferencije ćemo predati pismo sa zahtevom da nas u ponedeljak u 12 časova puste da uđemo unutra i sami se uverimo u čitavu tu kompleksnu situaciju sa tim životinjama koje sada tamo bespomično leže - naglašava Bulatović.

Bulatović je insistirao na odgovoru da li se to namerno ide u gašenje stočarstva u bivšem PKB-u i dodaje je da je nekad u PKB-u bilo 9.000 krava, a sada prema njihovim informacijama tamo obitava ne više od 5.000 krava.

- Zašto Branislav Nedimović nije došao da proveri ovu firmu i da se uveri u situaciju kada je stočarstvo u pitanju i da vidimo šta se u stvari dešava. Da li je taj isti Nedimović nezainteresovan sa to stanje, te im je bio samo cilj da prodaju PKB i da ovde imamo ovako situaciju. Je l' vam ovo ljudi bio cilj? Da prodate, da uništite nešto čime se Beograd ponosio u svoje vreme, da danas Al Dahra ima takvo ponašanje prema životinjama. A uskoro ćemo otvoriti temu i kakvo ponašanje imaju prema ljudima, gde je mnogo njih dobilo otkaz - istakao je Bulatović, koji naglašava da u novembru ističe obaveza Al Dahre da se bavi stočarstvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati