Beograd

Direktno.rs

20. 07. 2021. 13:34 10

Sprat nestao u sekundi: Trenutak kada se zgrada na Vračaru ponovo urušila (VIDEO)

Tri dana nakon što se srušio jedan deo zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, danas je došlo do novog urušavanja. Kako su naveli stanari, prvo je sve počelo da se ljulja, čulo se pucketanje, da bi se ubrzo odlomio još jedan ceo sprat.

Kako smo ranije pisali, stanari su više puta upozorili investitora da potpornim zidom obezbedi gradilište. Danas su u situaciji da gledaju kako im se domovi urušavaju, budući da je jedan sprat nestao bukvalno u sekundi, u šta možete da se uverite u priloženom snimku.

Podsetimo, do urušavanja je došlo u petak nešto pre podneva, kada je jedan deo zgrade obrušen, jer su potkopani temelji sa parcele pored na kojoj je trenutno gradilište.

U rupu tik do stambene zgrade propao je jedan ceo stan u prizemlju kao i deo stana iznad, a na dnu rupe nalazio se bager. Stanari zgrade su evakuisani na vreme, te nije bilo povređenih. Smešteni su u hotelu Slavija.

Krivične prijave podignute su protiv tročlane porodice investitora, kao i protiv direktora firme "Ropeber Studio d.o.o." koja je izvođač radova.

Objekat koji se urušio datira iz 1939. godine. Stanari nadležnoj inspekciji nisu prijavljivali investitora, ali su prema rečima upravnika zgrade.

Stučnjaci koji vode proces sanacije u kontaktu su sa investitorom, o čijem trošku se sprovode radovi, kao i sa stanarima. Predsednik kućnog saveta Novica Stanimirović priložio je nacrte o izgradnji svoje zgrade, kao i one koji su rađeni kada je dozidan stan na poslednjem spratu.

Stanari ne veruju u mogućnost osposobljavanja zgade, s obirom da su oni jedini videli iznutra koliko su popucali zidovi i pločice pre urušavanja. Stanimirović kaže da ne bi mogli mirno da spavaju u toj zgradi.

Oni su svakim danom sve uzrujaniji zbog neizvesne situacije, ali i zdravstveno ugroženi, te su već nekoliko puta tražili pomoć lekara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati