Beograd

Direktno.rs

30. 06. 2021. 17:49 13

Ko upravlja Vračarom? (TREĆI DEO)

Odgovor na ovo pitanje je jednostavan. Čovek koji o svemu odlučuje nije predsednik opštine dr Milan Nedeljković, već predsednik opštinskog odbora SNS na Vračaru Nenad Đorđević. Iako je formalno Zvezdarac, Đorđević vodi Vračar uz pomoć dva bliska saradnika. Gorana Minića, direktora Studentskog centra o kome je Direktno.rs već pisao, i Gorana Adžića dugogodišnjeg v.d. direktora "Železnica Srbije".


U kampanji za beogradske izbore "Železnice Srbije" su finansirale sređivanje zgrada po Vračaru. Aktivisti su zvali građane, posebno predsednike skupštine stanara, pozivali ih da dođu u kancelarije stranke u Njegoševoj ulici i tu su im čelnici odbora uzimali zahteve koje su im donosili, uz uslov da na zahtevu bude potpisano što više stanara. Kakve veze imaju "Železnice Srbije" sa zgradama na Vračaru, jednog dana će utvrđivati nadležni organi.

Na osnovu toga koliko su radili za stranku, stranka obezbeđuje posao u državnoj službi. Po mogućstvu u što većem sistemu, kako se ne bi videlo da zaposleni skoro i ne dolaze na radna mesta i da se u radno vreme bave poslovima za stranku. O tome ko se zapošljava čak i u opštini Vračar, ne odlučuje predsednik opštine, već čelnici opštinskog odbora. Negodovanje predsednika opštine zbog ovakve prakse do sada nije nailazilo na bilo kakvu reakciju centrale stranke.

Najaktivniji su nagrađani i funkcijama. Tako je Rajko Tanasijević postao član opštinskog veća, a Marko Nikić pomoćnik predsednika opštine. "Železnice Srbije" su još bolja opcija. Broj aktivista SNS koji je tamo našao uhlebljenje je ogroman. Neki su i na ozbiljnim pozicijama poput Velimira Samardžića sa Voždovca, bliskog Adžićevog prijatelja, takođe aktivnog na Vračaru koji je iz emisione tehnike prešao na poziciju menadžera za pravne poslove "Železnica Srbije", dok je Miloš Vasilić unapređen u savetnika za nekretnine direktora Železnica uz pohvalu da odlično radi posao za stranku i da samo tako nastavi...

Sistem je vrlo jednostavan. Drastično unapređen u odnosu na vreme demokrata i njihovog predsednika Bogdana Tatića, poznatog po tome što je primao platu od grada, a odbijao da plaća parking, te je nagomilao kazne u iznosu od više hiljada evra. Unapređenje sistema stranačkog zapošljavanja se jasno vidi i po broju zaposlenih u opštini, ali i u državnim kompanijama. Iznosi za kupovinu roba i usluga, gde pripadaju i ugovori o privremenim poslovima, su na nivou Beograda porasli tri puta od 2012. godine. Sa 130 miliona na čak 380 miliona evra. Jedan deo odlazi i na opštinu Vračar. I to ne tako mali. Šta će biti posledice po one koji su po ovakvim principima radili, videće se posle promene vlasti. Očigledno je da dokaza i informacija ima više nego dovoljno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati