Beograd

[ Izvor: Nova ekonomija ]

19. 06. 2021. 13:01 2

Planira se proširenje KBC "Bežanijska kosa"

U okviru Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" priprema se izgradnja novog bolničkog objekta i dve pasarale, piše u Službenom glasniku.

Objavljeno rešenje utvrđuje postojanje javnog interesa za eksproprijaciju, odnosno administrativnog prenosa nepokretnosti za zemljište i objekte na čijem mestu bi trebalo da se izgrade objekat i pasarele.

Ova izgradnja u skladu je sa Planom detaljne regulacije šireg područja uz Kliničko-bolnički centar "Bežanijska kosa", dodaje se u Rešenju.

Prema navedenom planu, u širem poručju KBC "Bežanijska kosa" trebalo bi da se izgrade i predškolske ustanove, škole, visokoškolske ustanove, domovi zdravlja, javni parkinzi, kao i dodatni stambeni i poslovni objekti.

Podsetimo, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević najavio je u januaru 2019. da bi naredne godine trebalo da počne izgradnja Ginekološke-akušerske klinike Narodni front na Bežanijskoj kosi.

U avgustu 2020. godine Vlada je donela Rešenje o utvrđivanju javnog intresa o eksproprijaciji nepokretnosti u cilju izgradnje objekta ginekološko-akušerske i naučno-istraživačke delatnosti na širem području KBC "Bežanijska kosa".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati