Beograd

[ Izvor: N1 ]

11. 06. 2021. 09:14 5

Obustavljeni radovi u Bloku 37

Austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila je moju molbu da obustavi radove na ovom placu, povuče mašine i radnike dok u razgovorima koje ću sa njima u ime Grada Beograda da vodim dok ne pronađemo najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi Beoinfo.


- Кada sam dobio izveštaj inspekcije koja je konstatovala da su svi radovi u bloku 37 urađeni u skladu sa zakonom sastao sam se sinoć sa predstavnikom austrijske kompanije Durst. Rekao sam im da je zgrada za koju su dobili građevinsku dozvolu, na osnovu GUP iz 2003. i 2009. godine, neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju - izjavio je Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Studio B.

Zamenik gradonačelnika dodao je da potpuno razume građane koji su protiv izgradnje pomenute zgrade i poručio da bi, da živi u zgradama pored tog placa, reagovao isto kao oni.

- Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu završi je po istom. Zamolio sam investitora, u ime građana, da obustavi radove, povuče radnike i mašine dok u pregovorima sa gradom ne pronađemo trajno rešenje. Ovo rešenje treba da zadovolji interese grada Beograda, građana i investitora. Investitor je prihvatio moju molbu i tamo od danas više neće biti radova. Zahvalan sam na razumevanju - rekao je Goran Vesić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati