Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

13. 04. 2021. 12:26 5

Okončana drama na Dušanovcu, investitor odustao od skoka sa zgrade

Drama u beogradskom naselju Dušanovac okončana je posle dva sata, a brat izvođača radova konačno je sišao sa vrha nelegalne višespratnice u Ulici Đorđa Kratovca 22, odakle je hteo da skoči ukoliko nadležne službe započnu s rušenjem, što je bilo za danas najavljeno. Kako javlja reporter Nova.rs sa lica mesta, na ulici je i dalje okupljen veći broj građana, a malopre se pronela informacija da je akcija rušenja odložena, kao i da su građevinski inspektori otišli.

Navodno, rušenje se odlaže do daljeg, a povlači se i policija.

Podsetimo, u beogradskom naselju Dušanovac u prepodnevnim satima se odvijala prava drama, nakon što se gradska građevinska inspekcija pojavila s rešenjem za rušenje nelegalne zgrade u Ulici Đorđa Kratovca, čiji je investitor čak 11 puta ignorisao naredbe nadležnih da obustavi gradnju. Brat izvođača radova popeo se na vrh zgrade odakle je pretio da će skočiti.

Na licu mesta okupio se veliki broj građana, a pored pripadnika inspekcije koji su došli da sruše nelegalnu zgradu, bila je i policija zajedno sa pregovaračima.

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove vodio je postupak inspekcijskog nadzora nad izvođenjem građevinskih radova na izgradnji stambenog objekta na ovoj adresi po izdatom rešenju o građevinskoj dozvoli Odeljenja za komunalno građevinske i stambene poslove Gradske opštine Voždovac iz 2020. godine, preneo je ranije Blic.

Nakon izvršenog inspekcijskog pregleda utvrđeno je da je izgrađen objekat u suprotnosti sa građevinskom dozvolom i izdatim lokacijskim uslovima, te je doneto rešenje kojim se investitoru naređuje obustava i uklanjanje izvedenih radova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati