Beograd

Direktno.rs

11. 02. 2021. 16:34 0

DZ Mladenovac i dalje bez ginekologa zbog nezakonitog postupanja direktorke

Ginekološka ordinacija u Domu zdravlja Mladenovac nema ginekologe, te pacijentkinje i trudnice već neko vreme ne mogu na preglede. Stranka slobode i pravde podnela je pritužbu protiv dr Dušice Milovanović kao v.d. direktora, zbog sumnje da postoji sukob javnog i privatnog interesa i korupcije.

Naime, 8. februara je više pacijentkinja i trudnica došlo na pregled u ginekološku ordinaciju, ali pregled nije mogao da se obavi, jer ginekologa nije bilo, niti se igde nalazilo obaveštenje da ginekološka služba tog dana neće raditi. Ginekološki pregledi u Domu zdravlja Mladenovac i dalje se ne obavljaju.

Stoga je SSP Mladenovac predao danas Upravnom i Nadzornom odboru Doma zdravlja Mladenovac pritužbu na rad Milovanović i ukazivanje na postojanje sukoba interesa i korupcije.

- Da situacija nije slučajna, već namerna, govori činjenica da se duže vreme, odnosno skoro dve decenije, u neposrednoj blizini ginekološke službe Doma zdravlja nalazi privatna ginekološka ordinacija u vlasništvu supruga v.d. direktorke Doma zdravlja, dr Dragana Milovanovića, što rečito govori o smišljenom postupanju direktorke, te primeru sukoba interesa u kojem se direktorka Doma zdravlja nalazi - navode iz SSP.


Kako ističu, Zakonom o sprečavanju korupcije, korupcija je definisana kao “odnos koji nastaje korišćenjem službenog ili društvenog položaja ili uticaja radi sticanja koristi za sebe ili drugoga”.

- Uzimajući u obzir navedene propise i situaciju u kojoj supružnik Milovanović ima ordinaciju u neposrednoj blizini navedene zdravstvene ustanove, v.d. direktorka je kao javni funkcioner imala obavezu, u skladu sa članom 42. stav 1. istog zakona, da Agenciji za sprečavanje korupcije dostavi obaveštenje ”o sumnji u postojanje sukoba interesa ili o sukobu interesa koji on ili sa njim povezano lice ima” - navode iz SSP.

Takođe, oni su prijavu protiv dr Milovanović podneli i zbog neupućivanja lekara na dalje usavršavanje i dobijanje specijalizacije bilo koje grane medicine, a posebno iz oblasti ginekologije i akušerstva.

- Iz tog razloga Dom zdravlja ostaviti samo na jednom ginekologu tokom 2021. godine, u opštini koja ima oko 27.000 hiljada žena, čije je zdravlje na ovaj način ugroženo, a takođe se i na najdirektniji način vrši povreda prava zdravstvenih radnika i saradnika - ističu iz SSP.


Iz SSP navode i da je dr Dušica Milovanović već četiri godine u statusu v.d. direktora Doma zdravlja, što je, takođe nezakonito. Zbog svega navedenog, oni zahtevaju da se o ovome obavesti osnivač i Agencija za sprečavanje korupcije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati