Beograd

V. T.

04. 02. 2021. 21:50 4

Nakon pritiska javnosti, popravljen plato Raše Popova (FOTO)

Radnici koji užurbano farbaju iskrzane šarenolike površine nakon što nisu izdržale prvi sneg i začuđeni prolaznici - ovako je jutros izgledao plato Raše Popova.

Samo tri meseca nakon što su otvoreni plato i spomenik književniku Raši Popovu, boje na betonu počele su da se gule i otkrivaju sivilo. Građani su se pitali kako je moguće da radovi nisu izdržali čak ni prvi sneg.

Isprane boje sa betonske podloge izazvale su pažnju javnosti te su radnici, verovatno usled pritiska javnosti, već jutros počeli sa rekonstrukcijom, odnosno nanošenjem jarkih boja preko već ispranih.

Plato je inače otvoren 17. oktobra prošle godine, a nedugo nakon toga šarene boje kojima je površina u ulici 27. marta obojena su gotovo nestale. 

Raša Popov u ovom kraju je proveo veći deo života i to je razlog zbog čega je baš ovde dobio svoj plato i skulpturu. Glavni gradski urbanista Marko Stojčić rekao je na otvaranju da je plato urađen na inicijativu stanovnika okolnih zgrada.

Gradske vlasti prilično su žurno reagovale da se ovo ispravi, te je u duhu gradskih vlasti obavljena još jedna rekonstrukcija rekonstrukcije, a nadamo se da će ovaj put boje potrajati duže.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati