Beograd

[ Izvor: Beta ]

17. 11. 2020. 08:46 1

"Gradska uprava jedan od najvećih zagađivača u Beogradu"

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) pozvao je danas Gradsku upravu Beograda da se što pre priključi na daljinsko grejanje, ili da pređe na druge prihvatljive načine grejanja i tako prestane da zagađuje vazduh i narušavaja zdravlje gradjana.

CLS je u saopštenju ocenio da je Gradska uprava Beograda jedan od najvećih zagadjivača vazduha u glavnom gradu, jer se njihove centralne zgrade u ulicama Kraljice Marije broj 1 i 27. marta 43-45 greju na individualne kotlarnice na mazut.

- Gradska uprava već tri godine krši Rešenje Sekretarijata za zaštitu životne sredine kojim je naložena zabrana rada tih kotlarnica, jer emituju opasne materije, pre svega sumporne i azotne okside - navodi se u saopštenju.

Iz CLS su upozorili da sumporni i azotni oksidi oštećuju pluća, pa time Gradska uprava na ovaj način dodatno doprinosi urušavanju imunog sistema građana, a dovodi ih u povećani zdravstveni rizik tokom pandemije korona virusa.

- Da stvar bude gora, i druge zgrade Grada koriste istu vrstu kotlarnica, kao na primer Zavod za zaštitu spomenika kulture, Gradski centar za fizičku kulturu ili Kuća legata - navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati