Beograd

[ Izvor: Novosti ]

28. 06. 2020. 18:14 2

Novobeograđani ne daju zelenilo: Neće ni most, ni garaže

Stanovnici Novog Beograda, članovi Građanske inicijative "Zajednička akcija" nastavljaju da sakupljaju potpise za peticiju protiv predloga celokupnog Plana detaljne regulacije za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Ulice omladinskih brigada i Ade Ciganlije, sa mostom preko reke Save, odnosno GO Novi Beograd i Čukarica. Potpise je na papir do sada stavilo oko 5.000 građana, a Novobeograđani veruju da će ih biti i 10.000 do ponedeljka, kad će peticiju sa svojim primedbama i predlozima predati Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove jer se tada završava rani javni uvid.

Žitelji ovog dela prestonice, između ostalog, bore se da zaštite drvored lipa u Ulici omladinskih brigada, za koji smatraju da će biti posečen ako se predloženi plan sprovede u delo. Međutim, glavni gradski urbanista Marko Stojčić naglasio je za "Novosti" da nijedno drvo neće biti posečeno i ocenio da je reč o političkoj akciji.

Predstavnici "Zajedničke akcije" to demantuju, ubeđeni da postoji čitav niz negativnih aspekata predloga Plana među kojima je izgradnja dve javne garaže u Ulici omladinskih brigada, koje su takođe deo ovog projekta. Kako se navodi u ranom javnom uvidu za plan detaljne regulacije za izgradnju pešačko biciklističke veze između Ulice omladinskih brigada i Ade Ciganlije, jedna podzemna ili nadzemna garaža trebalo bi da bude na poziciji ispod otvorenog parkinga na kraju saobraćajnice, a druga podzemna duž Ulice omladinskih brigada u granici Plana. Predstavnici građanske incijative imaju alternativni predlog.

- Taj parking može da se prebaci na slobodan i neuređen prostor u Bloku 70, ispred Bulevara Jurija Gagarina i prostor iza Bloka 70a prema toplani. To su zapuštene parcele, ima deset hektara prostora i može da se iskoristi u ove svrhe - navodi, za "Novosti" Vladimir Rajković, jedan od predstavnika incijative.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati