Beograd

SOS Sindikat

27. 03. 2020. 08:19 3

SOS Sindikat: Laži Gorana Vesića o volonterima

U cilju pravovremenog i istinitog informisanja javnosti u ovom izuzetno teškom trenutku za našu zemlju, a povodom izjave koju ste, gospodine Vesiću, dali za agenciju Tanjug dana 24. marta 2020. godine, u kojoj navodite da će volonteri pakovati pakete sa osnovnim životnim namirnicama namenjenim našim najstarijim sugrađanima, želimo da Vas obavestimo sledeće:

Naime, više stotina zaposlenih radnika iz JKP GSP „Beograd“ (a verujemo i iz ostalih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd) dobilo je naloge za rad da od dana 25. marta 2020. imaju radnu obavezu da u vremenu od 5 do 17 časova pakuju pakete sa osnovnim životnim namirnicama koje Vi kao Grad Beograd želite da podelite našim najstarijim sugrađanima sa niskim primanjima.

Ovaj posao ste predstavili građanima da će raditi volonteri.Opšte je poznato da volonteri rade bez primanja nadoknade za svoj rad. U ovom slučaju naši zaposleni koji obavljaju ovaj posao plaćeni su za svoj rad shodno njihovim ugovorima o radu, dakle NISU VOLONTERI, što smatramo protivnim Zakonu o radu, jer su angažovani na poslovima koji nisu u opisu njihovih radnih mesta niti su u skladu sa njihovom stručnom spremom.

Kako informacija koju ste prosledili medijima nije istinita, TRAŽIMO OD VAS DA SE JAVNO IZVINITE SVIM ZAPOSLENIMA IZ JKP GSP „BEOGRAD“ koji su na pomenutim poslovima angažovani putem naloga za rad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati