Beograd

Direktno.rs

10. 03. 2020. 17:37 2

Na ovoj klinici leže oboleli od korone

Četiri osobe u Srbiji zaražene su koronavirusom, a reakcija nadležnih je izostala i ovaj put. Pitanje je kada će se proširiti na celu zemlji, te ne možemo a da se ne zapitamo "gde će oboleli da se leče?".

Dok Aleksandar Vučić priča kako su alkohol i pranje ruku preventiva za koronavirus, iako se on prenosi kapljičnim putem, broj zaraženih i smrtnih slučajeva se u svetu povećava iz dana u dan. Naravno, ovaj virus nije zaobišao ni Srbiju.Prvi slučaj smrtonosnog virusa u našoj zemlji zabeležen je 6. marta u Subotici, kod muškarca iz Bačke Topole. Juče su potvrđena još tri slučaja.

U prestonici broj obolelih raste, te se postavlja pitanje u kakvim bolnicama će građani da se leče? Na Klinici za infektivne i tropske bolesti "Dr Kosta Todorović" na kojoj je buđ pojela zidove, pločice su popucale i pod se raspada? Ili u Kliničkom centru Srbije u kojem su toaleti zapušteni, puni korozije i prljavštine? Situacija nije ništa bolja ni u domovima zdravlja.Dok dr Branimir Nestorović koronavirusu dodaje atribut - smešan, građani se ulicama Beograda kreću u panici i strahu.Takođe, ni predsednik Vučić nije propustio trenutak da obiđe radove na Infektivnoj klinici i to baš pre izbore. Tad je najavio rekonstrukciju od pet miliona evra, a iskoristio je i priliku da alarmira svoje glasače, istakavši da je velika verovatnoća da SNS izgubi na izborima.Zašto država ne reaguje adekvatno na epidemiju? Zašto se ne preduzimaju potrebne preventivne mere? Zašto se od smrtonosnog virusa brane laprdanjem? Kada će nadležni da se uozbilje? Ovo su samo neka od pitanja na koje građani odgovor neće dobiti. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati