Srbija

Direktno.rs

27. 04. 2024. 17:43 0

Zašto gradonačelnik nije posetio školu tokom zime, kad nije bilo rešeno pitanje grejanja?

"Gradonačelnik Zrenjanina bio je u poseti Osnovnoj školi "Jovan Cvijić", koja cele zime nije imala adekvatno rešeno pitanje grejanja, zbog čega su deca imala skraćene časove, čime im je bio ugrožen obrazovano-vaspitni proces, a da ne govorimo da niži razredi zbog ovog problema cele zime nisu imali fizičko vaspitanje. Tada se gradonačelnik nije usudio ni da pomene, a kamoli poseti školu "Jovan Cvijić"", izjavila je Sonja Pernat, predsednica zrenjaninskog odbora Stranke slobode i pravde i narodna poslanica.

- Imati grejanje u školama u 21. veku treba da bude potpuno normalna stvar, a ne nerešiv problem. Grad kao odgovorna institucija trebalo je hitno da reaguje i reši problem nedostatka grejanja. Ako gradonačelnik ne reaguje na takvu situaciju, za mene je to pitanje javne odgovornosti, a ovde je nema. Posebno ako uzmemo u obzir da se ovakve posete organizuju radi promocije gradonačelnika, koji apsolutno ništa nije učinio za udobnost i bezbednost dece u toj školi - ocenjuje Pernat i zaključuje:

- Hitna reakcija izostaje godinama, jer je isti ovaj čovek odbio naš predlog i molbu da se deci u obrazovanom sistemu obezbedi ispravna pijaća voda dok se problem fabrike vode ne reši i time direktno uticao na zdravo odrastanje najmlađih. Politika promovisanja vladajuće političke partije postala je sastavni deo "obrazovnog sistema" uz pristanak direktora škola koji dobijaju smernice za tako nešto dok nam deca cele zime sede u hladnim učionicama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati