Zabava

[ Izvor: Mediji ]

10. 05. 2024. 11:17 0

Skandal na Evroviziji: Italijani prekršili najstrožije pravilo!

Dok su se emitovali isečci nastupa finalista, italijanska TV Rai objavila je rezultate glasanja koje je svaka zemlja predstavnica dobila od italijanske publike.

A ako je suditi prema snimku koji se širi društvenim mrežama, od Italije bi 12 bodova mogao dobiti Izrael sa čak 39,31 odsto. Holandija je dobila 10 bodova s procentom od tek 7,3 odsto.

Sinoć je u Malmeu, u Švedskoj, održano drugo polufinale ovogodišnje Evrovizije, na kojoj je mogućnost za glasanje imalo 19 zemalja.

Uz 16 zemalja koje su nastupile i takmičile se za mesto u finalu, tu su još i tri zemlje koje su predstavile svoje pesme, a već imaju mesto u finalu. Radi se o tri članice "Velike petorke" zemalja: Francuskoj, Španiji i Italiji, čiji su građani takođe mogli da glasaju, a upravo je tu nastao problem.

Naime, italijanski javni servis RAI greškom je objavio rezultate glasanja gledalaca, tzv. televotinga, što dovodi do mogućeg skandala.

Italiju predstavlja pevačica Angelina Mango s pesmom "La noia", a ona se već nalazi u finalu zbog količine novca koji ova država izdvaja za finansiranje muzičko-scenskog spektakla. Međutim, građani Italije mogli su svoj glas da daju drugim državama, a ovi podaci se inače ne objavljuju.

Malta 2,19%
Albanija 6,68%
Grčka 5,29%
Švajcarska 5,29%
Češka 2,48%
Austrija 2,84%
Danska 2,93%
Jermenija 5,83%
Letonija 2,91%
San Marino 3,54%
Gruzija 6,64%
Belgija 1,68%
Estonija 2,8
Izrael 39,41%
Norveška 1,55%

Ipak, dok su se emitovali segmenti nastupa finalista, talijanska TV Rai objavila je rezultate glasanja koje je svaka zemlja predstavnica dobila od italijanske publike.

A ako je suditi prema snimku koji se širi društvenim mrežama, od Italije bi 12 bodova mogao da dobije Izrael sa čak 39,31 odsto, nakon toga Holandija je dobila 10 bodova s procentom od tek 7,3 odsto. Na društvenim mrežama procurio je i snimak ekrana koju su Italijani mogli da vide, kao i nagađanja da je zbog toga došlo do skoka Izraela na kladionicama.

Podsetimo, u polufinalu u četvrtak 10 je zemalja izborilo ulazak u finale: Letonija, Austrija, Holandija, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Gruzija i Jermenija. Pridružiće im se i države koje su mesto izborile u utorak među kojima je i i naša Twya Dora, kao i Hrvatska, Slovenija, Portugalija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Irska i Luksemburg.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati