Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

20. 04. 2024. 11:26 4

ČUDO U NIŠU: Opštinari smanjuju kafanske troškove

Umesto predviđenih 2 miliona dinara za piće, kafanu i ketering, niška Opština Medijana rebalansom budžeta smanjila je taj iznos za 720.000 dinara. Kažu da će zbog brige o građanima štedeti na sebi, tako što će budžet smanjiti opštinskoj Skupštini i Veću, dok će postojeći ugovori biti ispoštovani.

Na sednici, koja je održana 17. aprila, a na kojoj se raspravljalo o Drugim izmenama i dopunama budžeta za ovu godinu, saopšteno je da su sredstva za ugostiteljske usluge smanjene za 720.000 dinara. Iznos je Skupštini smanjen za 220.000 dinara, dok je opštinskom Veću smanjen za 500.000 dinara. Ukupni budžetom kojim su do sada raspolagali za ugostiteljske usluge, kažu da je bio 2 miliona dinara, a deo tog novca je već utrošen na tri javne nabavke, kojima su tražili da napune bife Skupštine i Uprave Opštine, kao i odabir kafane za poslovne ručkove i razne prezentacije, kako su to ranije naveli, pišu Južne Vesti.

Uprava i Skupština Opštine Medijana raspisale tendere, kojima su planirali da kupe viski, vinjak, likeri, rakije i vina sa tačno navedenim markama pića koje žele kako bi napunili opštinski bife. Na spisku alkoholnih pića koje i Uprava i Skupština Medijane planiraju da kupe jesu Chivas, Gorki list, Ballantines, voćni i likeri od čokolade i kokosa, rakije od dunje, jabuke i kajsije, viljamovka, lincura, Rubinov vinjak, Tikveš, Chardonnay, Stobi, kao i vina iz Vršačkih vinograda i vinarije Izba Jovanović.

Naručuju i sokove od narandže, borovnice, breskve i jabuke, mineralnu vodu negaziranu vodu, kao i mineralnu vodu u staklenoj ambalaži.

Takođe, za usluge u kafani u centru Niša, sa internet dometom u bašti, Opština Medijana je planirala da izvodji 500.000 dinara sa PDV-om. U tenderskoj dokumentaciji se navodi da restoran treba da ponudi predjela, jagnjeća, teleća i praseća pečenja, pileću čorbu, kao i specijalitete sa roštilja, salate i poslastice.

Iako planiraju da smanje budžet, kažu da su ugovori za usluge opštinskog bifea i odabir kafane važeći, zbog toga što imaju zakonsku obavezu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati