Hronika

[ Izvor: Mediji ]

24. 04. 2024. 13:21 11

Pali falsifikatori diploma, među njima i policajac

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK danas su na teritoriji Srbije lišene slobode dve organizovane kriminalne grupe (17 lica) zbog sumnje da su u periodu od aprila 2023. godine do danas izvršili krivična dela falsifikovanje isprave i krivično delo zloupotreba službenog položaja i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Prvu organizovanu kriminalnu grupu činilo je šest lica i to: M.N., N.G., V.S., L.R.S., S.B i N.P., dok je drugu organizovanu kriminalnu grupu činilo 11 lica i to: R.B., A.B., B.D, D.G., I.D., Z.V., M.B., M.P., S.K., B.Đ i S.K..

Naime, postoje osnovi sumnje, da su ove organizovane kriminalne grupe nabavljali radi dalje upotrebe kao i izrađivali falsifikovana dokumenta i to: lične karte, ugovore o poklonu, ovlašćenja, punomoćja koja su se odnosila na kupoprodaju katastarskih parcela na AP KiM u vlasništvu raseljenih lica srpske nacionalnosti sa teritorije KiM na koji način su licima albanske nacionalnosti sa prostora AP KiM koji su zainteresovani za dobijanje statusa državljana Srbije na nezakonit način omogućavali prijavu prebivališta, dobijanje državljanstva i lažnih isprava.

Falsifikovali svedočanstva, diplome...

Takođe, zainteresovanim licima su pravili falsifikovana svedočanstva, diplome o završenom srednjem, višem i visokom obrazovanju i time su ovim licima omogućili da koriste ove falsifikovane dokumente kao prave.

Na ovaj način su napravili oko 400 različitih isprava i pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od za sada 100.000 evra.

Među pripadnicima ove dve organizovane kriminalne grupe nalaze se i dva matičara, jedan pripadnik MUP, bivši zaposleni na Megatrend univerzitetu i savetnik zaposlen u Ministarstvu prosvete.

Pretresanje prostorija na više lokacija je u toku. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati