Košarka

[ Izvor: Mediji ]

05. 05. 2024. 22:29 0

Klivlend izbacio Orlando i ide na Boston, Mičel je zver (VIDEO)

Iako je utakmicom između Denvera i Minesote jutros počela druga runda NBA plej-ofa, prva je završena tek večeras, pošto su Klivlend i Orlando odigrali majstoricu u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije.

Kavalirsi su odbranili domaći teren, pobedili Medžik rezultatom 106:94 i dobili seriju sa 4:3.

Klivlend će se u polufinalu sastati sa prvim nosiocima Boston Seltiksima, koji su još tokom sedmice izbacili Majami sa 4:1 u pobedama.

Čudnu seriju su odigrali Klivlend i Orlando, nismo videli nijedan trijumf gostujuće ekipe, svaki meč su obeležile čvrste odbrane, a jedina prava drama se desila u petoj utakmici, koju je Klivlend rešio u svoju korist sa 104:103.

Orlando je bolje krenuo, razigran je bio Paolo Bankero, gosti su na veliki odmor otišli sa +10 i činilo se da je brejk blizu. Međutim, Klivlend se "resetovao" na pauzi, pa se u trećoj četvrtini na terenu pojavio potpuno novi tim.

Raspucali su se Donovan Mičel, Mark Strus i Karis Levert, Bankero je zatvoren, pa su Kavsi ovaj period dobili sa 33:15, preuzeli vođstvo i okrenuli situaciju u svoju korist.

U poslednjoj deonici potpuna kontrola Klivlenda, probali su gosti u finišu da se vrate, ali je njihov nalet odbijen, pa će Kavalirsi na megdan favorizovanom Bostonu u polufinalu Istoka.

U pobedničkom sastavu je briljirao Donovan Mičel sa 39 poena, devet skokova i pet asistencija. Levert je dodao 15 poena, odličan je bio Mobli sa 11 poena i 16 skokova, a 13 poena je ubacio Strus.

Kod Orlanda, 38 poena i 16 skokova Bankera, te 13 poena Kartera. Podbacio je Nemac Franc Vagner sa svega šest poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati