Hronika

S. M.

21. 04. 2024. 13:20 26

Udario dete (9) na pešačkom i POBEGAO: Tužilaštvo kaže - nema krivične odgovornosti

U prokupačkom naselju Carina vozilo je na pešačkom prelazu udarilo devetogodišnje dete, a vozač je nakon nezgode pobegao. Dete je trenutno na Odeljenju hirurgije prokupačke bolnice. Dobro je, ali je zadržano na posmatranju. Iz PU Prokuplje su za Direktno.rs rekli da je vozač pronađen i da je Osnovno javno tužilaštvo utvrdilo da "nema krivične odgovornosti", te da će se protiv lica pisati prekršajni nalog.

Nezgoda se dogodila u subotu u 12.25 časova, kada je devetogodišnjak sa sestrom bio u prodavnici. Kada ga je udarilo vozilo, čiji je vozač napustio mesto nezgode, pomogli su mu prolaznici da ustane i otišao je kući. Odatle ga je majka odvela u prokupački Dom zdravlja, pa su završili u bolnici.

Ono što je zanimljivo je da je saobraćajnoj policiji majka prijavila nezgodu, te im dostavila i snimak do kojeg je došla, a koji pokazuje trenutak nezgode, na šta su joj najpre rekli da vozača mogu da traže tek u ponedeljak.

- Čekajte, šta da ga je ubio? I kakav je to čovek da zgazi dete i pobegne? Kako može da spava? Gde mi živimo? - očajna je majka mališana.

Ono što je još zanimljivo jeste da je ovaj deo grada pokriven i onim kamerama od milion evra, koje je kupio Grad Prokuplje zbog bolje bezbednosti, a koje su, prema mišljenju mnogih preplaćene.

Policajci su od majke tražili, iako nije bila na licu mesta, da nabavi registarski broj vozila, što je ona i učinila.

- Nisam ja policajac. Ostavila sam dete u bolnici sa sestrom, da bih probala od svedoka da pronađem broj tablica. Na sreću, bilo je mnogo ljudi, sve su to poznanici, živimo u istom naselju, pa su neki i zapisali tablice. I šta sad? U ponedeljak, eto, neće moći da se utvrdi na primer je li imao alkohol u krvi, možda neki narkotik. I šta će nam te kamere, ako ne rade? - ljuta je majka mališana.

Mi smo poslali i poruku načelniku Policijske uprave Prokuplje Nenadu Kaličaninu da nam odgovori na pitanje kako je moguće da treba da se čeka da prođe vikend kako bi se možda utvrdilo ko je kolima udario dete, ali nam on nije odgovorio.

Ipak, portparolka PU Prokuplje nam je na kraju kazala da je vozač ipak pronađen, te je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo koje je utvrdilo da nema krivične odgovornosti, te će se protiv lica pisati prekršajni nalog.

U svakom slučaju, kamere od million evra nisu upotrebljene, već snimak koji je dostavila majka deteta Saobraćajnoj policiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati