Hronika

[ Izvor: N1 ]

28. 03. 2024. 17:08 11

Tužilaštvo: Uplata za štetu bila dovoljna da Nedimović bude oslobođen odgovornosti za udes

Uplata za učinjenu štetu bila je dovoljna da funkcioner Srpske napredne stranke Branislav Nedimović bude oslobođen krivične odgovornosti za saobraćajnu nezgodu u kojoj je u septembru 2022. godine na Novom Beogradu teško povređen vozač motora, saznaje N1.

U rešenju o odbacivanju krivične prijave koju je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dostavilo redakciji N1, navodi se da je Nedimoviću stavljeno na teret Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna do četiri godine zatvora.

Dalje se navodi da je Nedimović do tada u saobraćaju prekršajno kažnjavan četiri puta, da ranije nije osuđivan, te da može da se primeni odlaganje krivičnog gonjenja.

Konkretnije, Član 183 Zakona o krivičnom postupku, gde se navodi da je odlaganje moguće ako osumnjičeni prihvati da otkloni štetnu posledicu nastalu izvršenjem krivičnog dela ili da naknadi pričinjenu štetu.

- Osumnjičeni je dostavio uplatnicu kao dokaz o izvršenju obaveze preuzete naredbom o odlaganju krivičnog gonjenja. Imajući u vidu da je osumnjičeni ispunio obavezu iz člana 283, Zakona o krivičnom postupku datu narednom o odlaganju krivičnog gonjenja, u zakonskom roku je doneta odluka kao u izreci rešenja - navodi se.

Podsetimo, funkcioner Srpske napredne stranke i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović izazvao je saobraćajnu nesreću 8. septembra 2022. godine u Beogradu, u kojoj je teške telesne povrede zadobio vozač motora G. R. (1978), a nesreća je "munjevito zataškana", preneo je ranije nedeljnik NIN.

Udes se dogodio u vreme kada je Nedimović bio ministar, u Beogradu 8. septembra 2022. godine, u 19.20 časova. NIN je naveo da o tome nigde nije objavljena nijedna jedina reč.

U tekstu se dodaje da je zataškavanje nestavljeno i u Višem javnom tužilaštvu, odnosno Trećem osnovnom javnom tužilaštvu koje se nije pomerilo u istrazi godinu i po dana, dodaje se u tekstu.

Nedimović je, navodno, vozio beli džip marke "škoda".

NIN piše da vozilo nije bilo njegovo, niti vlasništvo Vlade Srbije, čiji je tada bio član, već Gradske uprave za Opštu upravu iz Sremske Mitrovice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati