Hronika

M. T.

10. 03. 2021. 14:18 0

Vuletićev advokat za Direktno: Na poligraf van MUP, podnete krivične protiv Vučića i Vulina

"Profesor Vuletić je bio spreman da ide na poligraf, ali je poligrafista MUP-a odbio da ga ispita. I to zbog njegovog zdravstvenog stanja, dijabetesa i respiratornih problema. Ponavljam da je Vuletić spreman da ide na poligraf, s tim da ga ispita objektivni poligrafista, koji nije u MUP-u, jer profesor Vuletić namerava da protiv ministra policije Vulina podnese krivičnu prijavu - kaže za Direktno.rs advokat Ivica Vuković, pravni zastupnik doskorašnjeg potpredsednika FK Partizan.

Kako napominje advokat, Vuletić je odgovarao na pitanja operativaca SBPOK-a, a podseća da je pozvan u svojstvu građanina iako je na pozivu pisalo da treba da bude saslušan u vezi krivičnih dela "otmica, iznuda, pranje para". 

-  Saslušavan je u vezi sa jednim razgovorom koji je imao sa Belivukom. U vezi neke skupštine. Vuletić je saslušan, a šta je sa zaposlenima u MUP-u sa kojima je Belivuk navodno imao kontakte? Ko su ti zaposleni, kakve kontakte su imali? O tome je trebalo da na konferenciji pričaju, a ne o profesoru Vuletiću. A on je bio jedina tema te subotnje konferencije. I sve što se sada dešava je odmazda zato što se usudio da javno kaže ono o čemu se godinama pričalo, ali ne javno - konstatuje advokat Vuković.

Kako je prethodno i najavio, Vladimir Vuletić je predao krivične prijave u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu protiv Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Doskorašnjem potpredsedniku FK Partizan poziv za saslušanje je uručen jutros, dok je u kafiću, blizu Specijalnog suda, pio kafu sa advokatom. Nakon toga trebalo je da odu u Tužilaštvo za organizovani kriminal i "preda" se, kako je najavljivao proteklih dana.

Međutim, ušli su operativci SBPOK-a i uručili mu poziv za saslušanje i to odmah. Samo što pozivanje na saslušanje advokatu Vukoviću više je ličilo na privođenje, nego na pozivanje na saslušanje u svojstvu građanina, ali se Vuletić odazvao i ubrzo našao u sedištu SBPOK-a u Makišu.  

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati