Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 04. 2024. 13:32 0

Srbija i Grčka jačaju veze: Veselinović ugostio sindikat PAME u Skupštini

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" i narodni poslanik Željko Veselinović ovog petka je u prostorijama poslaničkog kluba u Skupštini Srbije primio visoku delegaciju grčkog sindikata PAME. Delegaciju čine predsednik Džordž Peros i njegov saradnik Džordž Brizonis, koji borave u Srbiji u okviru prijateljske posete.

- Veoma sam zadovoljan posetom naših prijatelja iz Grčke. Ova poseta simbolizuje neraskidivu vezu između naših naroda, koji su uvek spremni da stanu jedni uz druge kada je to najpotrebnije - rekao je Veselinović.

Ova poseta uvod je u dolazak 250 članova sindikata PAME koji će 21. aprila 2024. godine posetiti Beograd i Novi Sad povodom 25. godišnjice NATO bombardovanja Srbije.

Program obilaska počinje u Beogradu u 9.30 časova posetom bombardovanoj zgradi RTS-a u Aberdarevoj ulici i spomeniku "Zašto" u Tašmajdanskom parku, posvećenom poginulim radnicima RTS-a, kao i spomeniku tragično stradale devojčice Milice Rakić. Delegacija će nakon polaganja venaca obići zgradu Generalštaba, koja je bila meta bombardovanja. Nakon toga, uputiće se u Novi Sad, gde će u 13 časova obići Žeželjev most, mesto koje su članovi PAME-a posetili lično tokom bombardovanja 1999. godine.

P.A.M.E., osnovan 1999. godine, predstavlja koaliciju različitih sindikalnih organizacija i političkih grupa u Grčkoj. Sindikat se odmah nakon osnivanja aktivno uključio u prikupljanje humanitarne pomoći za građane Srbije, šaljući šlepere pomoći tokom bombardovanja. P.A.M.E. je član Svetske federacije sindikata (WFTU), kao i Udruženi sindikati Srbije "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati