Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ekonomija ]

18. 04. 2024. 10:13 4

Dobar dan Srbijo, jaja pred USKRS koštaju do 35 dinara

Cena jaja po komadu na pijacama širom zemlje, prethodne nedelje (od 8. do 14. aprila) varirala je u zavisnosti od veličine i lokacije maloprodaje, pokazuju podaci Insituta za primenu nauke u poljoprivredi. Najjeftinija jaja S kategorije mogla su se naći po ceni od 15 dinara za komad u Smederevu i Čačku, ali je cena iste robe išla i do 35 dinara u Šapcu.

Cena jaja S veličine na Kalenić pijaci prethodne nedelje iznosila je 20 dinara (isto kao na pijacama u Zaječaru ili Leskovcu), a u Loznici je bila 22 dinara. U Kraljevu, Nišu, Pirotu i Vranju, ista jaja koštala su 17 dinara po komadu, dok su u Pančevu, Somboru i Zrenjaninu mogla da se nađu za 18 dinara.

Cena jaja M veličine kretala se od 17 dinara na pijaci u Čačku do 25 dinara po komadu na pijaci u Loznici. Za 18 dinara mogla su se kupiti u Kraljevu, Nišu, Pirotu, Smederevu, Vranju i Kikindi, dok su se po ceni od 19 dinara mogla kupiti u Zrenjaninu i Pančevu. Cena jaja L veličine varirala je od 19 dinara u Vranju, preko 24 na beogradskoj Bajlonijevoj pijaci pa sve do 30 u Loznici. U ostalim gradovima cena jaja iznosila je između 20 i 23 dinara.

Jaja XL veličine  su išla od 18 dinara u Sremskoj Mitrovici pa sve do 32 dinara na pijaci u Loznici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati