Fudbal

Milan Zarić

30. 04. 2024. 22:52 0

Strašan derbi: Real slavi Vinisijusa, Bajernu izmakla pobeda!

Fudbaleri Bajerna i Reala odigrali su strašan meč u prvom duelu polufinala Lige šampiona! Vodio je kraljevski klub, Bavarci su preokrenuli za četiri minuta, da bi Vinisijus sa penala sprečio poraz Madriđana - 2:2! Jasno je, u revanšu će sve da pršti, jer je ulog ogroman - finale elitnog takmičenja.

Bio je ovo evropski fudbalski klasik u kom je sve prštalo od šansi, duela, golova, a bogami i dobrih odbrana golmana.

Bajern je u meč ušao motivisano, očigledno je da je prolazak u polufinale preko Arsenala ulio dodatnu dozu samopouzdanja četi Tomasa Tuhela, koja je prva i došla do šanse - već u prvom minutu je u odličnoj šansi bio Leroj Sane, izašao je ispred Lunjina, ali je golman Reala uspeo da mu odbrani udarac.

I za takav promašaj stigla je kazna. Igrao se 24. minut, kada je Toni Kros, inače bivši vezista Bajerna, odigrao odličan pas do Vinisijusa Žuniora, praktično je Brazilca spojio sa golom, a takvu asistenciju Vini nije propustio da realizuje, pa je udarcem u donji desni ugao matirao Nojera.

Mogao je Bajern do poluvremena da se vrati, u 42. minutu je opasno zapretio Hari Kejn, koji je šutirao iz slobodnog udarca, ali nije ni imao sreće, budući da je lopta završila pored gola, pa se rezultat nije menjao u prvom delu.

Real je prvi zapretio u drugom poluvremenu, jer je u 52. minutu Kros šutirao sa ivice kaznenog prostora, međutim njegovu nameru je osujetio Nojer i zaustavio mu je udarac.

A onda - samo minut kasnije - Bajern je izjednačio. Protrčao je pored čuvara Liroj Sane, pritom je i precizno šutirao u završnici, te je poravnao na 1:1.

Nije to bilo sve od Bajerna, koji je samo četiri minuta kasnije došao do kompletnog preokreta. Lukas Vaskez je napravio penal, loptu je na belu tačku postavio Hari Kejn, koji je udarcem u donji levi ugao gola Reala pogodio za 2:1.

Madriđani su sve radili ne bi li izbegli poraz na "Alijanc areni", pa je u 79. minutu u šansi bio Vinisijus, čiji je udarac odbranio Nojer.

I to je očigledno bio uvod u ono što će se dogodili svega tri minuta kasnije. Jer, tada je korejski defanzivac Kim Min Džej grubo startovao u kaznenom prostoru, pa je Klemon Turpan ponovo dosudio penal, ovoga puta za kraljevski klub. Odgovornost je preuzeo Vinisijus, koji je tukao po sredini gola i pogodio za 2:2.

Ispostavilo se da je tako brazilski napadač postavio konačan rezultat. Dakle, uoči revanša na "Santijago Bernabeu" je sve otvoreno, pa nema dileme da će sve da pršti u borbi za finale.

BAJERN - REAL 2:2 (0:1)

Stadion: "Alijanc arena". Gledalaca: 75.000. Strelci: Sane u 53. i Kejn (penal) u 57. minutu za Bajern, a Vinisijus u 24. i 83. iz penala za Real. Sudija: Klemon Turpan (Francuska). Žuti kartoni: Mazraui, Kim Min Džej (Bajern), Kros, Vaskez (Real).

BAJERN: Nojer - Kimih, Dajer, Kim Min Džej, Mazraui - Lajmer, Gorecka (od 46. Gereiro) - Sane (od 87. Dejvis), Miler (od 80. Gnabri), Musijala - Kejn.

REAL: Lunjin - Vaskez, Načo (od 65. Kamavinga), Ridiger, Mendi - Čuameni, Valverde, Kros (od 75. Dijaz) - Belingem (od 75. Modrić) - Rodrigo (od 87. Hoselu), Vinisijus.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Hvatanje bidermajera

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati