Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

22. 03. 2024. 12:11 5

Hotel Jugoslavija prodat za siću

Hotel Jugoslavija prodat je danas na licitaciji po početnoj ceni od 3.176.997.271 dinara, odnosno nešto više od 27 miliona evra, što je upola manje od procenjene vrednosti imovine. Kupac je MV Investment, u vlasništvu Milenijum tima.

Stečajni dužnik "Denjub riversajd", čija je najvrednija imovina Hotel Jugoslavija, prodavao se javnim nadmetanjem kao pravno lice, po početnoj ceni od 3.176.997.271 dinara, odnosno nešto više od 27 miliona evra.

Najvažnija imovina stečajnog dužnika, kako se u oglasu o prodaji navodi, su zgrada hotela "Jugoslavija" u Bulevaru Nikole Tesle i udeo u svojini nad građevinskim zemljištem na katastarskoj parceli 2442/1 na koje se nalazi hotel.

Dodaje se da pravno razgraničenje, u smislu opredeljivanja suvlasničkih udela na zemljištu, nije izvešeno, kao ni fizička deoba zemljišta, pa je procena vrednosti imovine rađena pod specijalnom pretpostavkom.

U oglasu se navodi i da je pred Privrednim sudom u Beogradu u toku parnični postupak po osporenom izlučnom zahtevu Luke Beograd AD, gde je tužilac protiv stečajnog dužnika i "MV Investment" pokrenuo imovinsko pravni zahtev koji tereti deo katasterske parcele 2442/1 КO Zemun, a koja čini imovinu koja ulazi u pravno lice.

Podsetimo, "MV Investment" finansirao je izradu Plana detaljne regulacije (PDR) za Blok 11 i dela Bloka 10, kojim se predviđa rekonstrukcija Hotela Jugoslavija i gradnja kula uz zgradu hotela, visokih do 155 metara.

Ostalu imovina stečajnog dužnika, kako se navodi u oglasu, čine lusteri i bista, skulptura, delo Aleksandra Zarina.

Napominje se, između ostalog, da se u okviru hotela "Jugoslavija" nalazi luster-tavanica koji je rešenjem Muzeja primenjene umetnosti određen za dobro koje uživa prethodnu zaštitu Muzeja, a predstavnja deo procenjene imovine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati