Košarka

Direktno.rs

28. 04. 2024. 06:01 0

Kad je malo i tripl-dabl Jokića: Lejkersi "preživeli"

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa vratili su se u život protiv Denvera, trijumfovali su sa 119:108 i smanjili na 3:1 u seriji u plej-ofu Zapadne konferencije NBA lige. Sprečili su drugo uzastopno "čišćenje" u seriji od Nikole Jokića, nisu dozvolili 12. uzastopni poraz od Nagetsa, pa se serija vraća u Kolorado.

Za razliku od prve tri utakmice, u kojima su Lejkersi "izgoreli" u prvom poluvremenu i potrošili sve resurse, ovoga puta su se potrudili da doziraju igru i sačuvaju snagu protiv aktuelnih šampiona. To je dalo rezultate, delovali su domaćini strpljivije, ali je i pored toga Nikola Jokić pokazao da iz nemogućih situacija nalazi najbolja rešenja. Tako je i do kraja treće deonice došao do samo jedne asistencije koja ga je delila od tripl-dabla, do kog je do kraja meča i došao, dok je na drugoj strani sve ovo za Entonija Dejvisa bilo više od igre.

Centar Lejkersa nije želeo da dozvoli "metlu" protiv Jokića i ekipe, koja je timu iz Los Anđelesa nanela čak 11 uzastopnih poraza do ovog duela. I on i Lebron igrali su na sve ili ništa, s time da su ovaj put imali podršku Rasela, koji je podbacio u trećem meču. Sa druge strane, nedostajao je uticaj Gordona, kakav je viđen baš u tom trećem duelu.

Nikola Jokić je meč završio sa 33 poena, 14 skokova i 14 asistencija, uz šut 10/20 iz igre, 2/5 za tri i 11/11 sa linije penala. Porter je dodao 27 poena i 11 skokova. Marej je imao 22 poena uz 9/23 iz igre, Koldvel-Poup 11 poena, Gordon je meč završio sa sedam poena, tri skoka i četiri asistencije.

Kod Lejkersa, Džejms je imao 30 poena, pet skokova i četiri asistencije, Dejvis je obeležio meč moćnim dabl-dablom od 25 poena i 23 skoka. Rivs i Rasel ubacili su po 21 poen i to je bio ključ trijumfa tima iz Kalifornije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati