Košarka

Direktno.rs

10. 05. 2024. 07:14 0

Dončić se sukobio s navijačem, pa doneo brejk Dalasu (VIDEO)

Sve loše što je radio u prethodnom duelu, Luka Dončić je popravio u ovom drugom polufinalnom između Oklahome i Dalasa i doneo je svom timu brejk pred selidbu serije u Teksas - 119:110!

Maveriksi su izjednačili na 1:1 zahvaljujući upravo Dončiću, ali i Pi Džej Vošingtonu koji je odigrao partiju karijere kada su u pitanju plej-of utakmice. Ubacio je 29 poena i imao 11 skokova, dok je Slovenac meč završio sa 29 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Dončić je posebno bio u elementu na startu utakmice, kada je ubacio 16 poena, od čega su bile četiri trojke, a ujedno je od 36 poena svog tima bio zaslužan za 24.

Čet Holmgren je pogodio neverovatan šut za domačćina u finišu prve deonice, te je Dalas imao plus četiri na prvoj pauzi. Na poluvremenu je bilo pet razlike za Maverikse koji su u jednom trenutku imali i 15 poena viška.

Aron Vigins je na startu treće četvrtine pogodio za 72:71 za Oklahomu pre nego što je Dalas serijom 18:4, i to dok je Dončić bio na klupi, ponovo pobegao na dvocifrenu razliku. Tim Hardavej Džunior je u tim trenucima blistao sa 10 vezanih poena.

Tanderi su loše šutirali u poslednjoj četvrtini, a Dončić je to znao da koristi i odbije svaki potencijalni napad za priključenje. U jednom trenutku, dok je na semaforu stajalo 110:104 za Maverikse, Slovenac se sukobio i sa jednim navijačem iz prvih redova.

Hardavej je bio treći najefikasniji igrač Dalasa sa 17 poena, Danijel Gaford je imao 13, Džoš Grin 11, dok je Kajri Irving dodao devet poena i 11 asistencija.

Kod Oklahome blistao je Šaj Gildžes-Aleksander sa 33 poena, 12 skokova i osam asistencija. Džejlen Vilijams je ubacio 20, a Holmgren 11.

Klivlend je u najmanju ruku šokirao Boston Seltikse i posle ubedljivog poraza u prvom meču ubedljivo je slavio u drugom - 118:94!

Kavsi su na ovaj način izjednačili na 1:1 u seirji koja se sada seli u njihov dom, a najzaslužniji za to bio je Donovan Mičel sa 27 poena, osam asistencija i sedam skokova.

Evan Mobli ga je pratio sa 21 poenom i 10 skokova, isto toliko je sa klupe ubacio i Karis Lavert, Gaford je dodao 14, dok su po 12 imali Okoro i Strus.

Džejson Tejtum je predvodio Seltikse sa 25 poena, Džejlen Braun je imao 19, Pričard 13, Hoford 11 i Vajt samo 10.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati