Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

18. 04. 2024. 10:59 0

Pokuševski bi da pokuša: Reprezentacija i OI prvi put

Aleksej Pokuševski staviće se na raspolaganju Svetislavu Pešiću i biće u konkurenciji za tim Srbije, koji će kasnije ove godine putovati na Olimpijske igre. 

Srpski košarkaš je imao turbulentnu NBA sezonu, iz Oklahome je prešao u Šarlot, gde je „prodisao“ i tako podigao formu pred kraj sezone.

Pokuševski još uvek nije bio deo reprezentacije na bilo kom takmičenju, ali to bi ovog leta moglo da se promeni.

- Imam veliku želju da zaigram za reprezentaciju i nadam se da ću moći da se izborim za mesto u njoj. To je naravno pitanje za trenera, ali ja imam veliku želju i daću sve od sebe da budem tamo - rekao je Pokuševski za „Mozzart sport“.

Vasilije Micić mu je bio saigrač i u Oklahomi, a sada su zajedno u Šarlotu i to Pokuševskom mnogo znači.

- Moram da kazem da je Vaske bio uz mene ove sezone od trenutka povrede pred početak sezone pa sve do sada. Imao je veliki uticaj na moj rad i psihu koja mi je pomogla da napredujem čak i kad ne igram par meseci. Pomogao mi je da ostanem spreman do kraja. Kada mi se otvorila šansa u Šarlotu iskoristio sam je sasvim solidno. Zahvalan sam što sam ga imao pored sebe svaki dan tokom teških momenata gde je on uticao na mene svojim savetima i iskustvom koje je veliko.

Osvrnuo se i na kompletnu NBA sezonu.

- Desile su se neke povrede koje su me usporile i ostavile malo iza tima koji je napredovao velikom brzinom dok sam ja bio van stroja, a kada je krenula sezona pa sve do prelaska u Šarlot nisam dobio pravu šansu da se vratim na teren i u rotaciju. Prvih par nedelja kada sam video šta se dešava nije mi bilo svejedno, ali trgao sam se vrlo brzo, sklonio osećanja. Svaki dan sam trenirao i radio puno… Onda kada se otvorila situacija za odlaskom u drugu sredinu i boljom prilikom, obostrano smo se složili oko prekida saradnje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati