Košarka

[ Izvor: Mediji ]

29. 02. 2024. 08:50 2

Šta se dešava sa Tompkinsom i Zvezdom?

KK Crvena zvezda potpisala je jednomesečni ugovor sa Trejom Tompkinsom 7. februara ove godine, poslednjeg dana prelaznog roka. Amerikanac otada nije odigrao nijednu utakmicu za Crvenu zvezdu. A, do isteka ugovora sa crveno-belima ostalo je nešto više od nedelju dana.

Ostaje nejasno šta će biti sa Trejom Tompkinsom i Crvenom zvezdom?! Hoće li odigrati makar jednu utakmicu pre isteka saradnje, ili će klub produžiti sa njim saradnju po okončanju sadašnjeg ugovora.

Prilika za Treja Tompkinsa (33) da se predstavi navijačima Crvene zvezde biće već u petak, kada od 20.30 sati crveno-beli gostuju Bajernu u Minhenu. Naredna prilika za krilnog centra iz SAD je u nedelju od 21.00 čas, kada košarkaši Crvene zvezde igraju u Baru protiv Mornara u ABA ligi.

Posle tih utakmica trebalo bi da bude poznata sudbina Treja Tompkinsa u Crvenoj zvezdi. Odnosno, hoće li klub produžiti sa njim saradnju, ili će je okončati. Naime, crveno-beli nisu želeli da potpišu ugovor sa Amerikancom do kraja sezone, jer je iza njega duga pauza od devet meseci, koliko zbog povrede nije igrao košarku. On je od letos slobodan agent, pošto je raskinuo saradnju sa Zenitom iz Sankt Peterburga zbog problema sa kolenom.

Klub sa Malog Kalemegdana objavio je prilikom potpisivanja ugovora da je Trej Tompkins prošao detaljne medicinske testove. Nekoliko dana posle odradio je prvi trening sa saigračima, a bodrio je ekipu i na finalnom turniru Kupa Srbije u Nišu, kada se radovao prvom trofeju za Crvenu zvezdu u sezoni.

Zajedno sa trenerom Janisom Sferopulosom, gledao je Trej Tompkins utakmicu košarkaša Srbije protiv Finske (77:61) u hali "Aleksandar Nikolić".

Da podsetimo, Trej Tompkins trebalo bi da pokrije poziciju krilnog centra u Crvenoj zvezdi, koja je kritična od starta sezone i neobjašnjive odluke Nemanje Bjelice da napusti ekipu. Amerikanac je pružao najbolje partije u dresu Reala iz Madrida za koji je igrao od 2015. do 2022. godine. Godine 2018. sa "kraljevskim klubom" postao je šampion Evrolige na fajnal-foru u Beogradu. Uz to i četiri titule prvaka Španije, tri kupa Kralja i Interkontinentalni kup.

Trej Tompkins studirao je na univerzitetu Džordžija, a profesionalac je od 2011. godine. Dve godine proveo je kao igrač Los Anđeles Klipersa, nakon toga imao je odličnu sezonu za ekipu Nižnjeg Novgoroda iz Rusije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati