Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

02. 05. 2024. 10:21 0

Bajern dobio novo NE: Agonija u potrazi za trenerom

Kažu da se najveći klubovi ne odbijaju. Uostalom, ko bi pri zdravoj pameti odbio da sedne na Bajernovu klupu? E pa, ovog proleća saznali smo za imena bar trojice, a poslednji među njima je Ralf Rangnik!

Dobro obavešteni Bild na čelu sa Kristijanom Falkom, verovatno najpoznatijim insajderom kada su u pitanju zbivanja na "Alijanc Areni", tvrdi da je 65-godišnji strateg pred kraj pregovora sa Bavarcima odlučio da se zahvali na ponudi i da nastavi posao na mestu selektora Austrije.

Ugovor sa Fudbalskim savezom Austrije traje mu do Mundijala 2026, ali se pretpostavljalo da će na poziv Bajerna odmah poleteti za Minhen.

Pretpostavljalo se - pogrešno. Kao što se ranije pretpostavljalo da Ćabi Alonso samo čeka da klupu Bajera iz Leverkuzena, novog nemačkog šampiona, zameni Bajernovom. I kao što se pretpostavljalo da ni Julijanu Nagelsmanu zvanje selektora Nemačke nije toliko bitno.

Prvo Alonso, pa Nagelsman, a sada i Rangnik - svi su oni odbili ponude da naslede Tomasa Tuhela na mestu Bajernovog šefa stručnog štaba. Rangnikovo "ne" je ipak najveće iznenađenje, jer su lokalni mediji koliko u sredu pisali da je na Zabener Štrase stigao njegov potvrdan odgovor. Ali kako ono kažu? Nije gotovo dok se ne slika sa šalom.

Bajernova agonija tako je produžena, a i ovako traje duže nego što se očekivalo. U Minhenu su ranije razmišljali i o Unaju Emeriju, ali je on produžio ugovor sa Aston Vilom. Još tada se spekulisalo i o Brajtonovom Robertu de Zerbiju kao ideji, navodno se sam nudio Zinedin Zidan, Hansiju Fliku je propala mogućnost da preuzme Barselonu, pa je i on kandidat, Arne Slot uveliko pregovara sa Liverpulom, ali tri prve opcije - otpadoše.

Stoga se povremeno provlači i ideja da se ipak nastavi put sa Tuhelom, ali on sam do do sada nije ni želeo da priča o mogućnosti da produži boravak u Minhenu, a ni izjave Ulija Henesa nisu pomogle da se odobrovolji aktuelni šef struke.

Nije nas Bajern navikao na ovo. Obično se u Minhenu sve vrlo brzo rešavalo. Mnogo brže nego u drugim klubovima. Ali nešto se ozbiljno poremetilo u fudbalskom svetu kada niko neće u Bajern.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati