Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

09. 05. 2024. 08:47 0

Doveli ga za siću, a on odveo Real u finale LŠ!

Real Madrid uvek ima nekog keca u rukavu, a tako je bilo i u sredu uveče, kada je bio na ivici provalije, samo da bi junak postao onaj od kojeg je malo ko to očekivao - Hose Luis Mato Sanmartin, poznatiji kao Hoselu.

Momak iz Viga je ponikao u Selti, od 2009. do 2012. uglavnom je nastupao za B tim Reala (uz pozajmicu matičnoj Selti), a put ga je unaokolo vodio do toga da kraljevskom klubu obezbedi plasman u finale Lige šampiona.

Gde je sve bio? Hofenhajm, Ajntraht Frankfurt, Hanover, Stouk, Deportivo La Korunja, Njukasl, a onda tri izvanredne godine u Alavesu, pre prelaska u Espanjol.

Pun krug obrnuo je prošlog leta, kada je Real objavio da dovodi Hoselua na pozajmicu, uz mogućnost kupovine na kraju sezone. Za - milion i po evra.

Gubio je Real od Bajerna sa 1:0, a onda je Hoselu ušao u igru u 81. minutu, da bi golovima u 88. i 91. odveo Real u finale.

- Jesam li heroj? Jesam jedan od njih. Ceo tim je odigrao neverovatnu utakmicu. Svi smo igrali neverovatno dobro u ovoj fazi sezone i znali smo da će biti teška utakmica, koje polufinale LŠ to nije? To što smo sada u ovoj poziciji, posebno posle teškog početka sezone… Zaslužujemo ovo. Srećan sam svojim doprinosom, pogotovo na ovom meču - kaže Hoselu i dodaje:

- Ovo je kao san. Naši navijači su imali jedan stav na početku sezone, a drugi imaju danas - sada su bili ne za desetku, nego za petnaesticu. Mnogo toga se dogodilo kako bismo bili ovde.

Posle poslednjeg zvižduka, Hoselu je pao na teren u suzama.

Za 15. titulu prvaka Evrope, Real će igrati sa Borusijom Dortmund 1. juna na "Vembliju". Hoselu je prošlo Realovo finale gledao s tribina, a sada će biti na terenu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati