Fudbal

Direktno.rs

27. 04. 2024. 18:52 5

OFK Beograd se posle 8 godina vratio u Superligu

OFK Beograd je ponovo superligaš! Osam godina je prošlo otkako su "romantičari" ispali iz elite, nakon čega su tavorili u drugom, pa i trećem rangu srpskog fudbala, da bi ove subote rešili sve dileme i obezbedili povratak u elitu.

Oni su u 32. kolu Prve lige Srbije savladali Tekstilac u Odžacima sa 2:1 i tako su stigli do nove, druge uzastopne pobede u plej-ofu koja je značila i direktan plasman u Superligu imajući u vidu da na pet kola do kraja imaju nedostižnih 16 bodova više od Jedinstva sa Uba koji je trećeplasirani tim.

Georgijević je sa dva pogotka nosio OFK do pobede, postizao ih je u 48. i 62. minutu utakmice. Jedini gol za Tekstilac postigao je Zličić u 71. minutu.

Veliku pobedu zabeležila je i ekipa Inđije koja je savladala Jedinstvo na Ubu (2:1), zahvaljujući čemu je preskočila današnjeg protivnika i probila se na drugo mesto, koje vodi direktno u elitu. Inđija trenutno ima bod više od Jedinstva.

Smederevci su propustili veliku šansu na gostovanju Grafičaru, poraženi su sa 2:1, pa sada zaostaju za Inđijom dva boda.

U preostalom meču, Radnički iz Sremske Mitrovice bolji od Mačve sa 1:0.

Nema dileme, vodiće se u preostalih pet kola velika borba za to drugo mesto koje obezbeđuje direktan plasman u Superligu. Druga je trenutno Inđija sa 53 boda, Jedinstvo ima 52, dok su na po 51 Tekstilac i Smederevo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati